Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Lisbeth Trickett maakt comeback

Email dit bericht Print dit bericht

Libby Trickett

Rond de EK in Budapest is er uitgebreid gesproken over een mogelijke comeback van Inge de Bruijn, maar waar zij nog twijfelt over haar kansen heeft Lisbeth Trickett de beslissing genomen om het gewoon te gaan proberen. Uiteraard zit er een stevig leeftijdsverschil tussen de 25 jarige Trickett en de 37 jarige de Bruijn. Verder had Trickett pas 9 maanden geleden besloten te stoppen met zwemmen, waar Inge al sinds 2004 geen wedstrijden meer heeft gezwommen.

In AustraliĆ« is de comeback van Trickett uiteraard voorpagina nieuws. In 2004 won ze met de Australische estafette ploeg goud op de 4x100m vrije slag. In 2007 won ze vijf gouden medailles op het WK en een jaar later in Beijing kreeg ze twee keer goud omgehangen. Een voor de 100 meter vlinderslag en een voor de 4×100 meter wisselslag.

Trickett, die het afgelopen jaar als commentator heeft gewerkt bij Ten Network, kondigde haar comeback afgelopen nacht aan op de tv zender waar ze voor werkte. Haar doel is uiteraard om bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen weer voor Australiƫ uit te mogen komen

“I think it really solifidied in my mind at Pan Pacs last week (where Trickett was doing post-race interviews), seeing the guys race in such a beautiful pool,” aldus Trickett.
“I am ready to commit myself again and she how far I can take my swimming and how fast I can get. I think this year allowed me to find that fire and passion again. I realise I stil love the sport so much and I want to be able to enjoy it.”

Ze zal wederom gaan trainen bij Grant Stoelwinder in Sydney. In een reactie laat hij weten verheugd te zijn over de comeback. “It’s exciting, She gives the team that X factor, it gives a whole new direction to the women’s team.”

Ander nieuws uit het Australische zwemmen is dat Stephanie Rice met succes is geopereerd aan haar schouder. Op Twitter verscheen ze nog wel met een zuur gezicht, maar naar verwachting zal ze met enkele weken weer rustig kunnen beginnen.

Tagged as: , , ,

Leave a Response