Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Hinkelien wint 100wissel bij World Cup in Rio

Email dit bericht Print dit bericht

Na alle grote langebaan toernooien afgelopen zomer (Europese kampioenschappen in Budapest en Pan Pacs in de Verenigde Staten) is dit weekend vrij geruisloos het World Cup circuit weer van start gegaan. In Rio de Janeiro werden vrijdagavond de eerste series gezwommen, de volgende ochtend volgden de finales. Zaterdagmiddag waren er vervolgens weer series en vanochtend werd er afgesloten met wederom een finale sessie.
Voor de meeste Nederlandse zwemmers gold dat ze na de EK in Budapest aan vakantie toe waren en dus pas net of komende week pas weer het water in duiken voor de eerste trainingen van het nieuwe seizoen. Daardoor paste deelnamee aan de Word Cup in Rio de Janeiro niet in hun planning. Enige uitzondering hierop is Hinkelien Schreuder die in Rio wel aan de start verscheen en direct al succesvol was.

Zaterdagochtend zwom ze in de finale van de 50m rugslag naar een 3e plaats in 27.57, gevolgd door een 2e plaats op de 50m vrij in 24.50. Op die laatste afstand moest ze helaas (wederom) Therese Alshammer voor zich dulden, die was 0.04 sneller dan Hinkelien. Op vrijdagavond had Hinkelien zich ook nog geplaatst voor de finale van de 100m vlinderslag (1.00.47), maar die finale liet ze aan zich voorbij gaan in verband met de 50m finales.

Zaterdagmiddag wist Hinkelien zich met 55.89 als 4e te plaatsen voor de finale van de 100m vrijslag en met 1.02.55 als 2e voor de finale van de 100m wisselslag. Van die 2 finales zwom Hinkelien uiteindelijk alleen de wisselslag finale waarop ze sinds november 2009 met 57.74 wereldrecordhoudster is en met 1.00.65 wist ze die keurig als winnares af te sluiten. Fabiola Molina werd tweede met 1.01.41, gevolgd door Julyana Kury (net als Molina een Braziliaanse) met 1.01.50.

Tagged as: , ,

Leave a Response