Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Femke Heemskerk verhuist naar Marseille

Email dit bericht Print dit bericht

Femke Heemskerk

Zojuist verscheen op teletekst het bericht dat Femke Heemskerk gaat verhuizen naar Marseille. Ze zal zich aar aansluiten bij de trainingsgroep van onderandere de Franse toppers Camille Lacourt en Fabian Gilot. Tot het einde van vorig seizoen, waarbij ze bij het EK in Budapest nog het podium haalde op de 100m vrijeslag maar op de 200m minder goed presteerde dat ze verwachte, in Amsterdam onder leiding van Martin Truijens. Beiden zijn tot de conclusie gekomen dat Heemskerk “een frisse wind” nodig heeft om de laatste stap naar de absolute wereldtop te maken. Heemskerk zal tijdens wedstrijden voor haar huidige club NZA blijven uitkomen en wordt tijdens trainingsstages en wedstrijden ook in de toekomst begeleid door Truijens.

De overstap van Heemskerk naar Marseille leverde haar op Twitter in het afgelopen uur al de nodige felicitaties op, zelf meldde ze nog niet veel meer dan “Verhuist morgen naar Marseille !!! #teletext”.
Femke is overigens pas net terug uit Rwanda, waar ze met Barbara de Loor een aantal clinics heeft gegeven voor Right To Play. De verhalen daarover kan je lezen op de weblog van Femke.

Tagged as:

Leave a Response