Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

The king is dead, long live the king!

Email dit bericht Print dit bericht

Michael Phelps

Michael Phelps

Na de Olympische Spelen van Beijing, waar hij 8 gouden medailles in de wacht sleepte, gaf Michael Phelps aan het wat anders te willen gaan doen. De 400m wisselslag werd verruild voor de 100m vrijeslag en met zijn molenwieken zou hij ook de sprint wereld veroveren. Vervolgens is het 2 jaar later en staat er op de 400m wisselslag bij de PanPacs een opvallende naam op de startlijst : Michael Phelps. Teruggekomen op zijn uitspraken van 2 jaar geleden heeft hij in overleg met zijn coach Bob Bowman besloten dat hij de 400m wisselslag toch niet helemaal wil uitsluiten voor de Olympische Spelen van Londen 2012 en dus waagt hij zich er weer aan. Nog niet in de beste vorm van zijn leven, maar het moet toch genoeg zijn om de rest van het veld te domineren….. Niet dus.

Tijdens de series van de 400m wisselslag bij de PanPacs in Irvine werd Michael Phelps ‘slechts’ 3e. Maar aangezien de 2 zwemmers voor hem ook uit de Verenigde Staten kwamen, was hij veroordeeld tot het zwemmen van de B-finale. De twee heren die het deden : Ryan Lochte en Tyler Clary. Ryan had Phelps 2 weken geleden bij de Amerikaanse kampioenschappen ook al verslagen op de 200m wisselslag en de 400m wisselslag gewonnen voor Clary. Die was toen slechts tot een tijd van 4.14. gekomen, maar haalde daar vandaag zo’n 5 seconden vanaf met zijn 4.09.20. Ryan was met 4.08.77 nog net iets langzamer en Phelps met 4.15.38 beduidend langzamer. Of dit nu echt het einde is van de 400m wisselslag van Phelps, de verwachting is op dit moment van niet. Waarschijnlijk is het alleen maar een extra motivatie om wel weer in topvorm te komen, maar op dit moment is hij gewoon niet beter.Phelps Irvine

In de finales laat Phelps overigens de 400m wisselslag B-finale schieten om zich te concentreren op de 4x200m vrijeslag estafette. Daarin wil hij als startzwemmer waarschijnlijk nog iets moois laten zien. Misschien gaat hij wel voor de beste tijd in de wereld van dit jaar, want die staat sinds gisteren met 1.45.30 op naam van ….. Ryan Lochte.

The king is dead, long live the king!

Tagged as: ,

Leave a Response