Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Saskia de Jonge verlaat E.ON-NZA

Email dit bericht Print dit bericht

Saskia de JongeMet ingang van het seizoen 2010-2011 stopt topzwemster Saskia de Jonge met wedstrijdzwemmen bij het E.ON-Nationaal Zweminstituut Amsterdam. Deze beslissing is in goed overleg met trainer Martin Truijens genomen. Het huidige prestatieniveau van Saskia en de prestatiedichtheid op haar zwemnummers (50, 100 en 200m vrije slag) in ogenschouw nemend, lijkt deelname aan de Olympische Spelen van Londen 2012 niet meer realistisch.

Saskia de Jonge

Saskia de Jonge

Saskia kan terugkijken op een stormachtige zwemcarrière die haar vanaf haar komst naar Amsterdam in 2005 langs alle internationale titeltoernooien voerde, met de Olympische Spelen van Beijing 2008 en haar aandeel in de wereldrecordestafette tijdens de Europese Kampioenschappen korte baan 2009 te Istanbul als absolute hoogtepunten. Saskia zal zich nu primair op haar maatschappelijke carrière gaan richten en zich volledig storten op haar opleiding lichamelijke opvoeding.

Tagged as: ,

Leave a Response