Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Manon Minneboo naar halve finale 50m vrij op Youth Olympic Games (video)

Email dit bericht Print dit bericht

olympischejeugdspelen2010Manon Minneboo heeft zich vanochtend geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. De Zeeuwse zwemster zwom in de series in 26,44 de zevende tijd. Vanavond staat de halve finales op het programma. Snelste naar de halve finale is Anna Santamans uit Frankrijk met 25.74, gevolgd door Emma McKeon uit Australie met 25.85. Zij waren de enige 2 dames onder de 26 seconden, Lauren Earp uit Canadag was op plaats 13 de laatste dames onder de 27 seconden. Voor een halve finale plaats was 27.07 nodig.

Voor Manon betekende haar 26.44 haar 2e tijd ooit, alleen bij de Amsterdam Swimcup in maart was ze met 26.21 nog net iets sneller. Dit in tegenstelling tot Dion Dreesens die in de series van de 100m vrijeslag wel tot een nieuw persoonlijk record van 52.38 kwam. Zijn oude persoonlijke record (52,77) dateert van enkele weken geleden, tijdens het jeugd EK. Helaas leverde dit echter niet meer op dan de 24e plaats in de series en dus is hij uitgeschakeld voor de halve finale.

In een reactie laat coach Patrick Pearson weten tevreden te zijn met de resultaten. ‘Duimen dat Manon vanmiddag harder gaat en een finaleplek veilig stelt. Dion mag nu gaan genieten van een verdiende vakantie en van de race van Manon. Manon zwemt vanavond om 18.50uur (12.50uur Nederlandse tijd) de halve finale van de 50m vrijeslag. Live te zien op www.youtholympicgames.org‘.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. Hey

    Leuk bericht! Ikzelf hou enorm van reizen, vooral Australie is nu echt mijn place – to -go.

    Zeker ook eens proberen zou ik zeggen!

Trackbacks

  1. Manon Minneboo naar finale 50vrij bij Jeugd Olympische Spelen | Zwemsite.nl

Leave a Response