Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Manon Minneboo naar finale 50vrij bij Jeugd Olympische Spelen

Email dit bericht Print dit bericht

olympischejeugdspelen2010Manon Minneboo heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de 50m vrijeslag bij de Jeugd Olympische Spelen. Vanochtend plaatste ze zich als 7e voor de halve finales en daarin kwam ze wederom tot de 7e tijd. Met 26.25 bleef ze slechts een paar honderdsten boven haar eigen persoonlijke record van 26.21 van de swimcup in Amsterdam. Helemaal tevreden was ze echter niet, want tijdens de race verslikte ze zich, waardoor ze 2 maal achter elkaar adem moest halen.
Kijkend naar de finale heeft Manon zeker nog kansen om zich te verbeteren, ook qua plaats, want de nummers 5 en 6 zitten maar 0,11 en 0,12 seconden voor haar. Het podium lijkt met een verschil met nummer 3 van 0,57 seconden wel buiten bereik. Snelste in de halve finale was wederom Anna Santamans uit Frankrijk met 25.48, gevolgd door Emma McKeon in 25.60 en Yi Tang in 25.68. De laatste dame naar de finale was Lovisa Eriksson uit Zweden. Zij zwom 26.32.

De finale van de 50m vrijeslag is morgen rond 12.30uur en is wederom live te zien op www.youtholympicgames.org
Beelden van de series van de 50m vrijeslag van Manon zijn te zien in het artikel van vanochtend, 1e serie die getoond wordt, baan 3 (3e baan van onderen). Zodra er ook beelden zijn van de halve finale zullen we die uiteraard toevoegen.

Tagged as: ,

Leave a Response