Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Heren 4x100wisselslag op medaillekoers (video)

Email dit bericht Print dit bericht

lenMet nog 1 finale sessie te gaan lijken de kansen op een gouden medaille vrij klein te zijn geworden. Joeri Verlinden was er gisteren op de 100m vlinderslag erg dichtbij (0.09), maar het lijkt er op dat het Nederlands team zonder goud naar huis zal gaan. In de laatste finale sessie hebben ze nog een paar kansen om dit te voorkomen, te beginnen met de 50m vrijeslag. In 2008 eindigde Hinkelien Schreuder achter Marleen Veldhuis op de 2e plaats op deze afstand in Eindhoven en ook nu staat ze weer in de finale. Met 24.69 plaatste ze zich gisteren als 3e voor die finale, achter Therese Alshammer en Dorothea Brandt (24.52 en 24.64) en vlak voor Francesca Halsall (24.70. Hoogstwaarschijnlijk zal de strijd om het eremetaal tussen deze 4 dames gaan, waarbij Aliaksandra Herasimenia in baan 2 een gevaarlijke oudsider zal zijn. Voorspelling : brons voor Schreuder, achter Alshammer en Halsall.

Op de 50m schoolslag bij de dames maakt Moniek Nijhuis kans op een medaille, maar goud lijkt vergeven aan Yuliya Efimova. Zij was op de 100m al een klasse apart en ook in de series en halve finale van 50m schoolslag liet ze er geen twijfel over bestaan wie de favoriete is. Achter Efimova zijn er kansen voor Moniek op zilver of brons. Voorspelling : Efimova – Nijhuis – Johansson

En als de voorspellingen uitkomen blijven dus alleen de heren 4x100m wisselslag nog over om goud te halen. Ze plaatsen zich vanochtend in 3.36.00 als snelste voor de finale, dus aan het overzicht zal het niet liggen. Bastiaan Lijessen deed met 55.18 keurig zijn werk als stand-in voor Nick Driebergen. Lennart vervolgde met 1.01.07, waarna Joeri met 51.84 veruit de snelste split van het hele veld op de 100m vlinderslag op de klok zette. Dat deed vervolgens Sebastiaan Verschuren ook op de 100m vrijeslag met 47.91 (overname 0.09) en pakte daarmee in de finish nog net de Franse ploeg (3.36.03).

Die hebben echter Camille Lacourt nog achter de hand als vervanger voor Jeremy Stravius (scheelt zo’n 2 seconden) en zullen waarschijnlijk William Meynard vervangen door Alain Bernard. De vlinderslag zwemmer zal vervolgens bepalend zijn voor de kracht van de Franse ploeg, waarbij wij verwachten dat Lefert het veld zal moeten ruimen voor Bousquet.
Van de overige teams in de finale zullen alleen de Russen nog een stevige wisseling doorvoeren, waarschijnlijk start er in de finale een volledig ander 4-tal. Vanochtend waren het Borisov, Falke, Skvortsov en Grechin, vanavond waarschijnlijk Donets Sludnov, Korotyshkin en Lagunov. Met die ploeg moeten ze onder de 3.35 kunnen duiken en zijn ze ongeveer even sterk als de Nederlandse ploeg.

Al met al kan het een mooie strijd worden, waarbij we hopen dat Sebastiaan goed heeft opgelet bij de 4x100m vrijeslag finale in Beijing. Surf the wave van Bernard en pak hem op de laatste meter!
Voorspelling : Frankrijk – Rusland – Nederland (al draaien we nummer 1 en 3 graag om…)

Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response