Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Eurosport biedt EK Live aan

Email dit bericht Print dit bericht

eurosportNog een weekje te gaan en dan begint ook het zwembad gedeelte van de Europese kampioenschappen in Boedapest. Op maandag 9 augustus wordt het spits afgebeten door de mannen op de 400m vrij en eindigt het programma op de eerste ochtend met de 4x100m vrijeslag estafettes voor vrouwen en mannen.
Uiteraard zullen veel mensen in Nederland hun best doen de races te volgen. Een aantal van hen is reeds vertrokken richting Budapest en richting het weekend volgen er nog meer. De overige geïnteresseerden zullen aangewezen zijn op de tv uitzendingen.

Eurosport :
Net als bij voorgaande toernooien is Eurosport weer uitgebreid aanwezig bij het EK. Op de planning staan live uitzendingen van zowel de series als de finales. In de ochtend begint de uitzending om 9.30uur, in de middag om 17.00uur. Verder is er gedurende de dag nog uitzendingen van de overige disciplines op de EK en worden er herhalingen uitgezonden. Na de finales is er iedere dag een extra uitzending met achtergronden.

NOS :
Ook de NOS zal redelijk wat aandacht schenken aan het EK. In de studio zal voormalig sprinter en Olympiër Johan Kenkhuis aanschuiven voor analyses van de races. In zijn voorbereiding op de uitzendingen kwam hij nog wat historisch materiaal tegen : http://tweetphoto.com/36790155. De uitzending van de NOS is iedere dag om 16.55uur.

Buitenlandse media :
In het buitenland zullen er uiteraard ook uitzendingen te vinden zijn van de EK. Zo heeft de ZDF in Duitsland een aparte pagina op hun site staan over de EK. Bij de BBC in Engeland zitten de meeste uitzendingen achter de decoder, maar er is ook nog het een en ander te zien op BBC2. Voor achtergrond informatie over het Engelse team heeft de BBC ook een aparte site.

Internet :
De belangrijkste bron van gegevens is uiteraard de officiële site van de organisatie. Op de site van Omega is weer live timing aanwezig voor iedereen die even geen televisie kan kijken en uiteraard zal de KNZB zelf hun site up-to-date houden met al het Nederlandse nieuws.

Boedapest

Tagged as:

4 Comments

  1. Jammer alleen dat het blijkbaar bijna iedereen is ontgaan dat het vandaag al is begonnen. Lurz heeft de 10km gewonnen. Een uitslag is niet eens te vinden op de website van de organisatie. Nu nog even wat Googlen om uit te vinden wie de 5km dames heeft gewonnen.

  2. Moet eerlijk zeggen dat het me niet ontgaan was, maar dat ik nog geen tijd had om iets te maken.
    En aangezien ik de komende dagen in New York zit moet ik nog zien hoe ik wat kan plaatsen.
    Toch maar ff kijken of ik daar internet kan vinden….

  3. Via deze link vind je alle uitslagen http://omegatiming.com/calendar/index.html, ook die van de US Nationals

Leave a Response