Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dion Dreesens naar finale 200vrij bij JOS (video)

Email dit bericht Print dit bericht

olympischejeugdspelen2010Dion Dreesens heeft tijdens de Jeugd Olympische Spelen de finale bereikt van de 200 meter vrije slag. Dreesens zwom in de series met 1.51.90 de achtste tijd, precies voldoende voor een plek in de eindstrijd, die vanavond op het programma staat. Manon Minneboo wist zich op de 100 meter vrije slag niet te kwalificeren voor de halve finales.

Dreesens ging in zijn serie goed van start. De Limburger lag bij de eerste drie keerpunten aan de leiding, maar zag in de laatste 50 meter nog drie zwemmers voorbijsteken. Omdat de acht snelste jongens uit de zes series doorgaan naar de finale, telde echter vooral de tijd en Dreesens’ 1.51.90 was toereikend. “Erg tevreden”, was de reactie van coach Patrick Pearson. “We weten dat Dion in de ochtend wat traag op gang komt en zijn dan ook al om 04.00 uur vanochtend opgestaan. Zijn tijd hier is een seconde sneller dan zijn tijd in de ochtendsessie van het jeugd EK, dus dat is mooi. In de middag is Dion doorgaans sneller, dus we zullen zien straks.” De splittijden van Dion waren : 25.99 – 54.33 (28.34) – 1.23.22 (28.89) – 1.51.90 (28.68). Hij hield 2 tienden over ten opzicht van de nummer 9. Zie YouTube voor wat korte beelden van de race van Dion (baan 1, onder in beeld).

Manon Minneboo liet de 22ste tijd op de 100 meter vrije slag klokken. Ze tikte aan na 58,77 waar minimaal 58,36 nodig bleek voor een plek bij de beste zestien. “Een beetje een tegenvaller, die tijd moet ze kunnen zwemmen”, zei Pearson. “Manon gaat normaal snel van start en zakt dan ver terug in het tweede stuk. We hebben geprobeerd het hier iets anders op te bouwen, maar ze kwam niet in haar ritme helaas. Ze heeft toch nog te weinig inhoud opgebouwd voor deze afstand”. Minneboo was teleurgesteld, maar gaat zich richten op haar hoofdnummer, de 50 meter vrije slag, waarop ze later deze week in actie komt.

Alle wedstrijden worden overigens live op internet uitgezonden. De finales van het zwemmen beginnen om 12.25 Nederlandse tijd op kanaal 3. De 200m vrijeslag van Dion staat gepland om 12.41uur.

Zwemploeg poseert met prins Willem-Alexander

Zwemploeg poseert met prins Willem-Alexander

Tagged as: , , ,

Leave a Response