Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De Water Cube, 2 jaar later… (video)

Email dit bericht Print dit bericht

BeijingTijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 was de Water Cube nog een van de meest opvallende gebouwen op de Olympic Green. Het half doorzichtige gebouw stond tegenover het Birdsnest en werd door middel van diverse gekleurde lampen mooi uitgelicht. In het gebouw pakte Michael Phelps zijn 8 gouden medailles en sneuvelde 25 wereldrecords. Nu, 2 jaar na de Olympische Spelen, is de Water Cube alleen van de buitenkant nog herkenbaar. Aan de binnenkant heeft er een enorme verbouwing plaatsgevonden om het van een Olympisch zwembad om te bouwen tot een zwemparadijs. Er is onder andere een golfslagbad aangelegd en 13 waterglijbanen. Dit alles om het publiek weer richting de Olympic Green te trekken, want in de afgelopen jaren lag dat er nogal verlaten bij.

watercubewaterpark1

Of de plannen overigens zullen slagen is nog maar de vraag, want met een toegangsprijs van ongeveer 20 euro voor een volwassene en 16 euro voor een kind is het voor de gemiddelde Chinees nagenoeg onbetaalbaar. Zij verdienen gemiddelde 138 euro per maand.

Tagged as: ,

Leave a Response