Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amerikanen klaar voor hun trials van 2010

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingEr zijn dit jaar geen Olympische Spelen en geen wereldkampioenschappen, maar zijn de Nationale kampioenschappen van de Verenigde Staten weer zeer belangrijk. Net zoals de Europese Kampioenschappen bij ons gezien worden als de eerste stap richting Londen 2012, zien de Amerikanen hun Nationale kampioenschappen op die manier. In diverse twitter berichten van onder andere Ryan Lochte en Eric Shanteau viel te lezen dat zij ook al verder denken dan deze zomer. Op de Nationale kampioenschappen willen zij zich plaatsen voor de Pan Pacs later dit jaar, waarbij ze de strijd aan gaan met toppers uit Australiƫ, Japan en Canada. Vervolgens staat de WK van 2011 op het programma en daarna natuurlijk Londen 2012.

De nationale kampioenschappen van de VS vinden plaats in Irvine (CA), waar alle Olympische nummer op het programma staan, met series en finales. De startlijst is te vinden op de site van USA Swimming en er zal op Swimnetwork.com live verslag gedaan worden.
Meer info over de wedstrijd zelf kan je vinden op de site van het kampioenschap. De eerste series starten morgen om 9.00 lokale tijd (18.00 Nederlandse tijd), de finales zijn om 18.00 lokale tijd, dus om 3 uur ‘s-nachts in Nederland.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response