Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Thijs van Valkengoed stopt met topzwemmen (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Thijs van Valkengoed

Thijs van Valkengoed

Op de site van Thijs van Valkengoed maakte hij zelf bekend dat hij stopt met topzwemmen. Thijs behoorde gedurende 15 jaar tot de schoolslag top in Nederland, Europa en mag als 2-voudig Olympisch deelnemer zelfs tot de wereldtop gerekend worden. Zijn afscheid komt niet geheel als een verrassing. Blessures maakten het de afgelopen jaren steeds moeilijker voor Thijs om zijn oude niveau te halen, wat nodig was om zich te plaatsen voor internationale toernooien. Het missen van de kwalificatie voor de EK in Boedapest komende zomer was naar eigen zeggen het moment om eens goed na te denken over zijn toekomst.

Auteur: Thijs van Valkengoed
Na heel veel jaren met plezier aan topzwemmen gedaan te hebben, is het moment aangekomen om mijn zwembroek aan de wilgen te hangen.

Teugblikkend op mijn zwemcarrière zie ik veel hoogtepunten: rond de 30 Nederlandse titels, 3-voudig Europees jeugdkampioen, 2-voudig Olympisch deelnemer en een medaille op de Europese kampioenschappen. Dat laatste was iets geweldigs! Natuurlijk had ik ook een aantal dieptepunten, maar gelukkig hebben die mijn zwemcarrière niet bepaald.

Een absoluut hoogtepunt was het halen van de Olympische Spelen in Beijing samen met mijn zus Jolijn. Samen gewerkt in onze eigen ploeg van twee, haalden we het allebei. Iets unieks!

Ik ben tot de keuze gekomen om te stoppen met topzwemmen, omdat ik in voorbereiding op de EK-kwalificatie (eind maart) mijn enkelbanden inscheurde. Helaas heb ik mij, ondanks een verwoede poging, niet weten te kwalificeren voor dit toernooi. Na de teleurstelling van het missen van de kwalificatie ben ik diep gaan nadenken over mijn toekomst, zowel op maatschappelijk als op sportief gebied. Veel keuzemogelijkheden heb ik tegen elkaar afgewogen en ik heb uiteindelijk gekozen om mij op mijn maatschappelijke carrière te gaan richten.

Binnen de politie Amsterdam-Amstelland krijg ik alle tijd en ruimte om goed af te trainen en een passende functie te zoeken binnen het korps. Stil zitten zal ik de komende tijd dus niet, maar de grote hoeveelheid trainingsuren zullen voor mij tot het verleden behoren.

Tot slot wil ik graag nog iedereen bedankt die mij al die jaren ondersteund en gevolgd hebben. Het was mij een waar genoegen!

Tagged as:

Leave a Response