Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

PSV hard op zoek naar nieuwe trainers

Email dit bericht Print dit bericht

eiffelswimmerspsvOp de advertentie pagina van de zwemkroniek staat sinds 12 juli een advertentie van EiffelSwimmers PSV :
“In het kader van uitbreiding en nieuwe indeling van onze groepen en de samenstelling van een nieuw trainersteam zijn wij op zoek naar enthousiaste trainers (M/V) die ons trainerskorps versterken om Eiffel Swimmers PSV verder te ontwikkelen als Talent Opleidingscentrum in de breedste zin van het woord..”
Deze uitbreiding kan echter ook gezien kan worden als vervanging, want maar liefst 4 trainers leggen deze zomer hun werk neer bij PSV.

Van die vier trainers is Adri de Laat waarschijnlijk wel de bekendste. Deze imposante trainer heeft jaren lang de jeugd van PSV onder zijn hoede gehad, waarna hij sinds vorig jaar verantwoordelijk was voor de clubzwemmers van PSV (senioren+jeugd). Bij die verschuiving maakte PSV nog zeer duidelijke de keuze voor Adri, wat er mede voor zorgde dat Sylvester van Pommeren de overstap maakte van PSV naar Zeester-Meerval (Uden). Persoonlijke omstandigheden zorgen er een jaar later voor dat Adri besluit zijn trainerschap bij PSV neer te leggen.
Ook zijn assistente Lilian Dekkers zal volgend seizoen niet terugkeren aan de badrand in Eindhoven. Zij kiest ervoor om terug te gaan richting Leusden en Eindhoven achter zich te laten.

Bij de jongere zwemmers kiezen Joris Haest en Paul Goddery ervoor om PSV te verlaten. Joris had samen met Manon Houtman sinds een jaar de minioren onder zijn hoede. De samenwerking tussen de twee verliep echter vrij moeizaam, waardoor in april al een splitsing werd gemaakt in de groep. Manon ging verder met de minioren 3-4, terwijl Joris verantwoordelijk werd voor de minioren 5-6 (meisjes junioren 1). Helaas verbeterde de situatie niet voldoende, waardoor Joris heeft besloten te stoppen. Paul Goddery, die samen met Caroline Smits de overige junioren begeleidde, gaat na 2 jaar PSV terug naar zijn oude liefde HZPC Horst.

Tegenover deze vertrekken staat wel dat Jeanet Mulder en Patrick Pearson hebben aangegeven graag verder te gaan bij het RTC en PSV.
Patrick heeft de afgelopen maanden in verband met de zwangerschap van haar taken bij het RTC overgenomen. Daarbij had zij intern aangegeven te twijfelen of ze na haar zwangerschap nog wel full-time terug wilde komen, maar daar is de keuze uiteindelijk wel op terecht gekomen.
Voor Patrick betekent dit dat zijn contract bij het RTC per 31 augustus zal aflopen, maar de intentie is dat hij binnen PSV actief zal blijven. Of dit betekent dat hij de groep die Adri deed zal gaan begeleiden of dat er een volledig nieuwe indeling gemaakt zal worden is op dit moment nog niet bekend.

Al met al dus een behoorlijk aardverschuiving bij PSV en dus zijn ze hard op zoek naar nieuwe trainers.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie een mail sturen naar Jacco Verhaeren (jaccoverhaeren@knzb.nl), Titus Mennen (titusmennen@knzb.nl) of telefonisch contact opnemen met Astrid v.d. Hoogenband (06-30025374)
Rechtstreekse sollicitaties kunnen gericht worden aan: Eiffel Swimmers PSV, t.a.v. Mieke Kauwenberg, secretariaat, Het Lover 40, 5501 CR Veldhoven of via e-mail: psvzwemmen@chello.nl

Tagged as:

Leave a Response