Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ploeg voor EK kortebaan bevat 29 namen

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBTechnisch directeur Jacco Verhaeren heeft vandaag de ploeg bekend gemaakt, die Nederland zal vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen korte baan in Eindhoven. Dit toernooi wordt van 25 t/m 29 november gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De ploeg telt 14 zwemsters en 15 zwemmers en is in de EK- korte baanhistorie de grootste, die ooit afgevaardigd werd.

Vrouwen (14): Elise Bouwens, Tessa Brouwer, Inge Dekker, Femke Heemskerk, Saskia de Jonge, Ilse Kraaijeveld, Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis, Sharon van Rouwendaal, Hinkelien Schreuder, Rieneke Terink, Marleen Veldhuis, Lieke Verouden, Wendy van der Zanden
Mannen (15): Robin van Aggele, Stefan de Die, Robbert Donk, Dion Dreesens, Nick Driebergen, Jan Kersten, Job Kienhuis, Bastiaan Lijesen, Joost Reijns, Lennart Stekelenburg, Bastiaan Tamminga, Bas van Velthoven, Joeri Verlinden, Sebastiaan Verschuren, Jurjen Willemsen

Jacco Verhaeren stelde de selectie voor Eindhoven samen aan de hand van verschillende criteria. Daarbij speelde het behalen van een individuele limiet voor de EK lange baan een belangrijke rol evenals prestaties bij de EK korte baan van Istanbul 2009 en het voldoen aan limieten voor de EK korte baan in 2010. De technisch directeur koos voor een grote ploeg mede omdat het EK in eigen land wordt gehouden. “Daarom wordt er op elke estafette een Nederlandse kwartet ingeschreven. “

De ploeg voor Eindhoven is bovendien aangevuld met enkele jonge talenten. “Voorwaarde daarvoor was een goed niveau in het afgelopen seizoen, gekoppeld aan leeftijd”, licht Verhaeren toe. Daarom krijgt Dion Dreesens, die bij de EJK in Helsinki de zesde plaats bezette op de 200 meter vrije slag en in augustus zwemt bij de Jeugd Olympische Spelen in Singapore, de kans zich verder te ontwikkelen.

Bij het korte baan toernooi in Eindhoven maakt Marleen Veldhuis na een jaar zonder wedstrijden haar rentree. De veelvoudig Europees kampioene schonk begin juni het leven aan een dochter. Inmiddels heeft zij de training voorzichtig hervat.

Tagged as:

2 Comments

  1. Als je het officiele perbericht leest van Jacco staat er dat Dion Dreesens ook mee mag vanwege zijn 6e plek op de 200vrij, dit is natuurlijk een goede kans om ervaring op te doen op internationaal niveau. Maar Kira Toussaint was 4e op de 50vlinder en zit dichter bij het EK limiet. Weet iemand waarom zei dan niet mee mag?

  2. Dreesens zit met zijn 1:51.48 dichtbij de vierde man van de 4×200 meter vrije slag estafette (BvVelthoven 1:50.86). Dat zou wel eens DE reden kunnen zijn om hem mee te nemen, zijn kansen op het WK zijn daardoor reeëler dan die van Kira Toussaint of andere EJK deelnemers.

Leave a Response