Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

NR 11jarige voor Frederique Janssen (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Frederique Janssen

Frederique Janssen

Op de eerste dag van de Netherlands Invitational heeft Frederique Janssen van Zeester Meerval het Nederlands record op de 50m vrijeslag voor 11 jarigen verbeterd. In een speciale time-trial die was aangevraagd omdat er voor haar leeftijd geen afstanden gezwommen werden in het 50m bad, kwam ze tot 30.21 en daarmee dook ze zo’n 3 tienden onder het oude record van Joyce Stewart. Die kwam in 1983 ook uit voor Zeester Meerval en zwom toen in het Valleibad in Veenendaal 30.52.

Het nieuwe record was geen toeval, want bij de Brabantse kampioenschappen kwam Fredeique al tot 30.84. Vanaf dat moment was er het idee om het bij de Netherlands Invitational nogmaals te proberen. Vorige week bij de Speedo Jaargangfinales pakte Frederique al een medaille mee op de 100m rugslag, maar ging haar 100m vrijeslag de mist in doordat ze vlak voor de start niet lekker werd. Nu ging alles wel volgens plan en pakte Frederique het record.

Waar Frederique haar talent vandaan heeft is geen mysterie. Haar moeder is Annemarie Verstappen, wereldkampioene op de 200m vrijeslag in 1982 en dubbel Olympische brons winnares in 1984 bij de Olympische Spelen in Los Angeles. Dankzij de wonderen van YouTube kunnen we die races nogmaals bekijken.

Finale 100m vrijeslag

Finale 200m vrijeslag

Tagged as:

2 Comments

 1. op die foto van frederique’

  DAT BEN IK!!!!

  die hebben jullie zeker van haar hyves vandaan,
  ja daar heeft ze een foto van me opgezet…

  Hahaa!! Iedereen vind het wel grappig.

 2. dat is Esmee(L)
  hahahhaha’

Leave a Response