Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Net geen finale voor Annamarie Worst bij EJK

Email dit bericht Print dit bericht

Annamarie Worst

Annamarie Worst

Vanmiddag was de eerste finale sessie bij de Europese Jeugd Kampioenschappen in Helsinki. Daarbij verschenen Annemarie Worst en Tamara van Vliet aan de start. Annemarie had zich in de ochtend met 2.19.93 als 16e voor de halve finale geplaatst en wist dus dat het wel wat harder moest om de beste 10 en dus de finale te halen. Met 2.18.69 wist ze wel harder te zwemmen als in de series, maar helaas kwam ze daarmee net 0.33 tekort voor de finale. Ze verbeterde echter wel haar persoonlijke record met 0.31, want dat stond sinds de swimcup in Amsterdam op 2.19.00.

Ook voor Tamara van Vliet was er helaas geen finale plaats weggelegd. Op de 100m vrijeslag kwam ze tot 58.18, zo’n 3 tienden sneller dan in de series, maar voor de finale was uit eindelijk 57.76 nodig. De snelste dame uit de halve finale kwam uit Duitsland. Silke Lippok kwam tot 56.21.

Meest opvallende tijd kwam op naam van Yannick Agnel op de 400m vrijeslag. Deze Franse zwemmer uit 1992 zwom met 3:46.26 een nieuw kampioenschapsrecord. Ter vergelijk: Pieter van den Hoogenband heeft in Nederland het Nederlands record voor 18-jarige op zijn naam staan met 3:57.07.

Tagged as:

Leave a Response