Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Medaillekans op 50m rugslag bij EJK

Email dit bericht Print dit bericht

Sylvia Dik

Sylvia Dik

Na de eerste 2 dagen van de Europese Jeugd Kampioenschappen staat de Nederlandse afvaardiging nog met ‘lege’ handen. Natuurlijk was de finale plaats van de 4x100m vrijeslag estafette van de meiden zeer bemoedigend en met 3.50.27 zetten zij een keurige tijd neer. Voor alle 4 de zwemsters betekende hun (split)tijd een persoonlijk record, maar in het grote geweld moesten ze desondanks genoegen nemen met een 8e plaats.
Ook Mike Marissen wist gisteren middag de finale te bereiken op zijn nummer, de 200m wisselslag. In 2.05.22 plaatste hij zich als 10e voor de finale van vandaag.

Maar mogelijk dat er vandaag een podiumplaatsje gepakt kan worden door Sylvia Dik. In de series ging ze in ieder geval goed van start, want met 29.67 zwom ze een nieuw Nederlands Jeugd en 15-jarige record. Het oude NR Jeugd stond met 29.74 op naam van Sharon van Rouwendaal, het NR 15-jarige was met 29.78 al in bezit van Sylvia. Met haar tijd plaatste ze zich als 4e voor de halve-finale van vanmiddag, waarbij net als bij de EK kortebaan de finale later in dezelfde sessie wordt gezwommen.
In de halve finale komen we ook Kira Toussaint tegen. Zij verbeterde haar persoonlijk record met 3 tienden en werd in de series 15e. Ruim voldoende dus voor een halve finale plaats. Dat hadden de 30.48 van Annemarie Worst en de 30.63 van Tamara van Vliet ook geweest, maar dit keer waren zijn de dupe van de regel dat er maar 2 zwemmers per land door kunnen naar de halve finale. Hun 19e en 23e plaats leverde dus helaas niet extra’s op.

Op de 100m vlinderslag bij de meiden zal vanmiddag Parand Zarekiani in de halve finale van start gaan. Met 1.02.71 zwom ze een nieuw persoonlijk record en de 11e tijd in de ochtend. Roy Smeenge kwam met 29.20 tot de 8e tijd, waarbij de 3e Rus op plaats 5 er tussenuit zal gaan. Die Rus deelde overigens zijn 5e plaats met een landgenoot.

Marjolein Delno en Sverre Eschweiler haalden de halve finale op hun nummers van vandaag niet. Marjolein zwom met 2.06.84 de 29e tijd op de 200m vrijeslag en had een seconde harder gemoeten voor een halve finale plaats. Sverre bleef met 2.09.02 ongeveer 1,5 seconde verwijderd van een plek in de volgende ronde.

Tagged as: ,

Leave a Response