Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Londen 2012 start over precies 2 jaar

Email dit bericht Print dit bericht

London2012Vandaag over precies 2 jaar zal de opening van de Olympische Spelen in Londen plaatsvinden. Uiteraard verschijnen er vandaag dan ook een groot aantal berichten op internet en twitter over dit feit.
Zo vraagt de Amerikaanse sportsite Universalsports zich onder andere af of Michael Phelps het totaal aantal Olympische medailles van de Russische gymnastee Larisa Latynina zal verbeteren. Met totaal 16 medailles tot nu toe (waarvan 14 gouden) heeft hij er nog 2 nodig om gelijk te komen. De conclusie van Universalsports : natuurlijk.

De officiele Olympische website Olympic.org kijkt terug naar de vorige keer dat de Olympische Spelen in Londen werden gehouden. De spelen van 1948 waren de eerste na de 2e wereldoorlog en de spelen waarin Fanny Blankers-Koen 4 maal goud pakte. Bij het zwemmen domineerde de Amerikanen met totaal 8x goud, 6x zilver en 1x brons. Nederland werd 3e in de medaille stand, dankzij het goud van Nel van Vliet op de 200m schoolslag (2.57.2) en brons voor de 4x100vrij dames estafette en Marie-Louise Vaessen op de 100m vrijeslag (1.07.6)

Londen 2 jaar voor de opening

Londen 2 jaar voor de opening

En voor diegenen die willen gaan kijken in 2012 : Atletiek, zwemmen en turnen zijn de meest populaire sporten in Engeland. Dat is tenminste naar voren gekomen uit de pre-registratie van geinteresserden in de Olympische Spelen van 2012. Op Telegraph.co.uk de conclusies.

Tagged as: ,

Leave a Response