Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Verschuren nadert van den Hoogenband (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Sebastiaan Verschuren

Sebastiaan Verschuren

Tijdens de Open EDF meet in Parijs heeft Sebastiaan Verschuren laten zien dat goed op weg is naar het Nederlands record van Pieter van den Hoogenband op de 200m vrijeslag. Met 1.46.97 eindigde hij in Parijs op een 2e plaats, achter het Franse talent Yannick Angel, maar voor Michael Phelps. Angel had 1.46.30 nodig, voor Phelps was er een teleurstellende 1.47.54. Sebastiaan Verschuren zei na zijn race tegen Jos van Kuijeren dat hij misschien iets te vroeg de aanval had ingezet, maar dat hij desondanks nog nooit zo snel had gezwommen in deze fase van de training. Een mooie conclusie met het oog op de EK in Boedapest komende zomer. Daar zal hij Angel wederom tegen komen, alsmede Paul Biedermann.

De race is te zien op de site van Eurosport

Podium 200vrij Open EDF 2010

Bij de dames was er een 1-2 te noteren op de 100m vrijeslag voor Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in respectievelijk 54.06 en 54.25. Ook zij lijken op de goede weg richting Boedapest en zullen zich waarschijnlijk ook gaan mengen in de strijd om de medailles op deze afstand. Zeker nu Britta Steffen afgezegd heeft voor de Duitse kampioenschappen (en tevens kwalificatiewedstrijden voor Boedapest) en hoogst waarschijnlijk niet aan de start zal verschijnen bij de EK.

Op de 50m schoolslag was er goud voor Moniek Nijhuis in 31.74, waarmee ze Kate Haywood uit Groot-Brittanniƫ 12 honderdsten voor bleef.
Voor Joeri Verlinden was er verder nog zilver op de 100m vlinderslag in 53.20, alleen Albert Subirats uit Venezuela was met 52.11 sneller.

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van het Open EDF.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response