Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Mike Marissen haalt EJK

Email dit bericht Print dit bericht

Mike Marissen

Mike Marissen

Tijdens de eerste sessie van de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven hebben Mike Marissen en Tamara van Vliet onder de richttijd voor de Europese Jeugd Kampioenschappen in Helsinki gezwommen. Tamara zwom in de snelste jeugdserie naar 26.62 op de 50m vrijeslag en dook daarmee net 0.02 onder de richttijd voor Helsinki. Tamara was sinds een ingelaste timetrial bij de swimcup in Amsterdam reeds geplaatst voor de EJK, maar wist dat nu dus keurig te bestigen. Jovanna Koens en Femke Leenstra kwamen met respectievelijk 26.90 en 27.19 nog tekort voor de EJK richttijd. Mogelijk dat zij vanavond in de finale nog iets speciaals kunnen laten zien en anders kunnen zij als 1e jaars jeugd zwemsters volgend jaar nog een poging wagen.

Op de 200m wisselslag bij de jongens jeugd wist Mike Marissen zich alsnog te plaatsen voor de EJK. Bij de Amsterdam Swimcup kwam hij nog net tekort, maar vanochtend zette hij 2.06.04 op de klok en bleef daarmee keurig binnen de gestelde 2.06.56. Hij mag dus voor de 2e keer naar de Europese Jeugd Kampioenschappen op deze afstand, vorig jaar kwam hij in Praag tot de halve finale.

Tijdens de eerste sessie van het ONK waren er verder niet heel veel spectaculaire tijden te melden. De meeste favorieten hielden zich zichtbaar in en plaatsten zich met groot gemak voor de finales. Enige opvallende afwezige in een A-finale is Bas van Velthoven op de 50m vrijeslag. Met 24.03 werd hij in de series slechts 12e.

Om 16.30uur beginnen de B-finales, gevolgd door de A-finales om 17.15uur. Deze races zijn te volgen op de Livetiming pagina van de KNZB

Tagged as: ,

Leave a Response