Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jan Kersten pakt limiet EK kortebaan (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Jan Kersten

Jan Kersten

Slechts een paar honderdsten is soms het verschil tussen verdriet en vreugde. In de finale van de 50m rugslag bij de NK Sprint won Jan Kersten met overmacht, maar miste hij met 24.59 net de limiet voor de EK kortebaan. Een paar kleine aanpassingen werden gemaakt, waarna Jan nog 1 kans had, als startzwemmer van de 4x50m wisselslag estafette van de Columbiaan. En de aanpassingen werkten, want met 24.54 wist hij precies te voldoen aan de gestelde limiet. Zoals in de onderstaande opname van de race (met dank aan Rick Beerendonk) te horen is was dit bij het publiek ook direct duidelijk, de speaker had er net iets langer voor nodig.

Voor wat betreft de resultaten van races en records was het zoals wel vaker op sprint afstanden weer een spel van honderdsten. Zo wist Robin van Aggele op de 50m schoolslag Rudy Ted de Haan 3 honderdsten achter zich te houden en zat er op de 50m vrijeslag bij de heren 13 honderdsten tussen de nummer 2 en de nummer 5. Maar de meest opvallende honderdsten waren voor Femke Remmits. In de series van de 50m vlinderslag zwom zij naar 28.85 (inschrijftijd 30.26!) en bleef daarmee 10 honderdsten boven het Nederlands Junioren Record van Chantal Groot uit 1996. In de halve finale wist ze zich verder te verbeteren tot 28.79, maar nog steeds net verwijderd van de 28.75 van Chantal. Gelukkig voor Femke was haar tijd wel voldoende voor de finale en daarin lukte het wel. Met 28.71 is zij de houdster van het nieuwe Nederlandse Juniorenrecord.

Tagged as: ,

Leave a Response