Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Gehele Nederlandse top aanwezig bij ONK

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBKomend weekend worden in Eindhoven weer de Nederlandse Kampioenschappen gezwommen. Met op 10 en 11 juni ook de Mare Nostrum wedstrijden in Barcelona had een aantal Nederlandse toppers ervoor kunnen kiezen in Spanje hun races te zwemmen. Maar gelukkig is de keuze gevallen op het ONK in Eindhoven en dus is vrijwel de gehele Nederlandse top vanaf vrijdag te bewonderen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Enige opvallende afwezige is Inge Dekker die last heeft van een schouderblessure en hard aan het werk is om de EK in Boedapest te halen. Het feit dat het ONK gelijk valt met de Mare Nostrum zal er overigens wel debet aan zijn geweest dat het aantal buitenlandse deelnemers zeer beperkt is. Slechts 2 deelnemers uit Ierland, 6 uit Frankrijk en 1 uit Noorwegen zullen in Eindhoven aan de start verschijnen. Daarbij wel opgemerkt dat de deelnemer uit Noorwegen de vice-kampioen op de 100m schoolslag van Beijing is, Alexandre Dale Oen.

Naast de overall titels bij de dames en heren zijn er uiteraard ook weer jeugdtitels te vergeven. Verder zal er door de jeugd ook nog gevochten worden voor de EJK startbewijzen. Zeker nu bij de Amsterdam Swimcup het aantal ingenomen startplekken nog besperkt is gebleven kan er op vrijwel alle afstanden nog plaatsing worden afgedwongen. De limieten zijn echter niet eenvoudig, of de ploeg dan ook nog zal groeien valt nog maar te bezien.
De limieten en richtlijnen voor de EJK vindt je overigens op de site van de KNZB.

Natuurlijk zal er voor de thuisblijvers weer livetiming beschikbaar zijn en daarop zijn alle startlijsten te vinden. Over de aanwezigheid van de NOS bij het ONK is nog niets bekend, al zal met de WK voor de deur en de eerste wedstrijden tijdens het ONK de aandacht voor het zwemmen waarschijnlijk weer minimaal zijn.

Tagged as: ,

Leave a Response