Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK Kortebaan definitief naar Eindhoven!!

Email dit bericht Print dit bericht

lenNieuwegein- De Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft vandaag een definitieve toezegging ontvangen van de Europese Zwembond (LEN) over de organisatie van de EK Korte Baan. Het zwemevenement zal van 25 tot en met 28 november plaatsvinden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Enige tijd was er onduidelijkheid over het doorgaan van het evenement.

De KNZB is erg blij met de uiteindelijke toekenning van het evenement. “Het zal hard werken zijn aangezien het toernooi al in november plaatsvindt, maar met de ervaring van de organisatie van de jaarlijkse Swimcup en de EK zwemmen in 2008 heb ik er het volste vertrouwen in dat we een prachtig EK gaan neerzetten, aldus Erik van Heijningen, voorzitter van de KNZB.”

Ook de nieuwe wethouder Sport van Eindhoven Joost Helms en NZE-voorzitter Jan Zweekhorst zijn verheugd met de komst van het evenement. “We verwachten dat de EK Korte Baan een druk bezocht evenement gaat worden met een groot internationaal deelnemersveld. Het toernooi is vanwege de snelheid en dynamiek een lust voor het publiek om te zien, zo zegt Zweekhorst.”

Vorig jaar was de Nederlandse zwemploeg met 10 gouden medailles zeer succesvol op de EK Korte Baan in Istanboel. Inge Dekker en Hinkelien Schreuder waren individueel en in estafettes elk goed voor vijf keer goud. Zij kunnen hun titels voor eigen publiek verdedigen.

De Swimcup Eindhoven zal dit jaar plaats maken voor de EK Korte Baan. De organisatie zal daarom grotendeels in handen zijn van het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (NZE), waar onder anderen Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo trainen. Paul van den Heuvel is aangesteld als toernooidirecteur. Hij is adjunct-directeur van de KNZB en was intensief betrokken bij de EK in 2008.

De Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant en VWS maken zich sterk voor de EK zwemmen in eigen land. Ook kan de EK Korte Baan rekenen op steun van de zwemsponsoren E.ON (KNZB/ NZA) en Eiffel (NZE).

Na de EK zwemmen in 2008 en het EK waterpolo in 2012 staat er wederom een topevenement op de Eindhovense agenda.

Tagged as:

Leave a Response