Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EJK ploeg Helsinki bestaat uit 13 leden

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBAan het einde van de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven is de ploeg bekend gemaakt die naar de Europese Jeugd Kampioenschappen in Helsinki gaat. Natuurlijk konden de meeste namen op basis van behaalde richttijden ingevuld worden. Daarbuiten werden er nog een aantal zwemmers toegevoegd waarvan de bondscoach junioren/jeugd Titus Mennen, in samenspraak met Jacco Verhaeren en de trainers van de RTC’s, het idee had dat ze het niveau bij de EJK aan kunnen. De 4x100m vrijeslag estafette van de meiden wordt goede kansen toegedicht voor een finale plaats en daarom werden Femke Leenstra en Maartje de Wit toegevoegd aan de ploeg. Parand Zarekiani wist wel onder de richttijd van de EJK te zwemmen met haar 28.16 op de 50m vlinderslag, maar wist dat (mede door ziekte) niet te doen bij de Amsterdam Swimcup of het ONK. Toch werd zij voorgedragen en die voordracht werd geaccepteerd. Voor de 1e jaars jeugdzwemmers waren er verder nog 2 zwemsters die zeer dicht in de buurt van de richttijd waren gekomen en ook zij werden geselecteerd. Jovanna Koens (50m vrijeslag) en Roy Smeenge (50m schoolslag) mochten zich daarom ook melden bij de bondscoach.

De totale EJK selectie :

Kira Toussaint
Annemarie Worst
Sylvia Dik
Marjolein Delno
Tamara van Vliet
Mike Marissen
Sverre Eschweiler
Dion Dreesens
Femke Leenstra
Maartje de Wit
Parand Zarekiana
Jovanna Koens
Roy Smeenge

Meer informatie op de website van de EJK in Helsinki.

Tagged as: ,

4 Comments

 1. Het ene jaar kan alles het andere jaar kan er niets. Niet te volgen het selectiebeleid bij de KNZB

 2. Denk dat de bondcoach (helaas) ook een schuin oog op de financiƫn moet houden. Aangezien de EJK al over een maand van start gaat en de voorbereiding op het toernooi goedkoop is, heeft hij ruimte om wat meer zwemmers mee te nemen.
  Overigens werden er in voorgaande jaren ook zwemmers meegenomen die de richttijd (net) niet gehaald hadden, dus ik kan de selectie wel begrijpen. Enige naam die ik wat vreemd vond was die van Parand, want ze had bij de 2 mogelijke kwalificatiemomenten niet voldaan aan de eisen. Maar op basis van haar prestaties de afgelopen periode en de potentie die ze daarbij heeft laten zien is ze toch geselecteerd. Gelukkig maar voor haar dat ziekte dus niet altijd roet in het eten hoeft te gooien.

 3. Het feit blijft, dat voor een zwemmer die hard kan zwemmen op 50m of 100m alle faciliteiten krijgen terwijl een zwemmer op zwaardere nummers aan hun lot worden overgelaten.

  Bij onze vereniging zijn er mensen geselecteerd door de KNZB voor het EJK open water, die zelfs hun inschrijfgeld (en reiskosten) moeten betalen.

  Er wordt duidelijk met twee maten gemeten.

 4. Dat er nog een verschil is tussen het binnenbad en het open water zwemmen is duidelijk.
  Open water zwemmen is pas sinds dat het een Olympische sport is geworden wat professioneler geworden, maar zal nog zeker een inhaalslag moeten maken voordat het op een zelfde niveau gezien kan worden als het zwemmen in het binnenbad. Daarbij heb ik het niet over de prestaties (en trainingsarbeid) van de open water zwemmers, maar meer over de concurrentie (aantal en niveau) en selectie criteria die gebruikt worden.

  Voor wat betreft de financiƫn kan ik daar niet over oordelen, ik weet niet wat de kosten zijn die gemaakt worden en wat er wel en niet vergoed wordt.

  Om af te sluiten ‘on topic’ : Ik vindt de selectie voor de EJK volledig te begrijpen en wens alle deelnemers in Helsinki natuurlijk heel veel succes!!

Leave a Response