Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Cesar Cielo definitief snelste man ter water aller tijden (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Cesar Cielo

Cesar Cielo

Tijdens de Open EDF meet in Parijs heeft Cesar Cielo een absolute toptijd neergezet op de 50m vrijeslag. Met 21.55 bleef hij nog wel 6 tienden verwijderd van zijn eigen wereldrecord van 21.91, maar is hij nu wel de aller snelste zwemmer ooit in textiel. Voor het snelle-pakken-tijdperk was ‘Tsaar’ Alexander Popov de heerser op dit nummer met 21.64, gezwommen tijdens de Russische trials voor de Olympische spelen van Sydney in 2000. Sindsdien hebben veel topsprinters op die tijd gejaagd, tot in 2008 de LZR op het toneel verscheen. Eamon Sullivan was de eerste die met 21.56 onder de oude tijd dook van Popov, gevolgd door Alain Bernard bij de EK in Eindhoven (21.50). Sullivan bracht vervolgens het record in 2 stappen omlaag, via 21.41 naar 21.28, waarna Frederick zijn rode Jaked aan trok en 20.94 noteerde in april 2009. Cielo zette als laatste in december 2009, vlak voor de afschaf van de snelle pakken, het wereldrecord nog iets sneller op 20.91, maar mag zich sinds gisteren nu echt de onbetwist snelste man ter water noemen.

Beelden van de race van Cesar Cielo zijn te vinden op de site van Eurosport.

Tagged as: ,

Leave a Response