Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Olympische mascottes 2012 bekend gemaakt (video)

Email dit bericht Print dit bericht

2012 Mascottes

2012 Mascottes

Met de Olympische Spelen en Paralympics van Londen 2012 nog meer dan 2 jaar ‘ver’ weg, zijn nu wel de officiële mascottes bekend gemaakt. De twee beestjes luisteren naar de naam Wenlock en Mandevile. Wenlock is de mascotte van de Olympische Spelen, terwijl Mandeville die taak op zich neemt bij de Paralympics.

Wenlock
Wenlock
De naam Wenlock is een verwijzing naar de Much Wenlock Games in Shropshire. Bij het kijken van die spelen in de 19e eeuw werd Pierre de Courbertin geïnspireerd tot het opzetten van de Olympische beweging, wat leidde tot de eerste moderne Olypische Spelen in 1896. Volgens de officiele site van de mascottes is de vorm van Wenlock gebaseerd op de vormen van het Olympische Stadion in Londen en de lampen op de taxi’s in Londen. De 3 puntjes bovenop zijn kop zijn een verwijzing naar het erepodium.

MandevilleMandeville
De naam Mandeville komt van de geboorteplaats van de Paralympics, Stoke Mandeville. In 1948 werden daar op dezelfde dag als de opening van de Olympische Spelen in Londen sportwedstrijden georganiseerd voor soldaten die in de 2e Wereldoorlog een permanente verwonding hadden opgelopen. De Stoke Mandeville Games groeiden later uit tot de huidige Paralympische Spelen.

Meer informatie over de twee kan je vinden op hun eigen site ‘The London 2012 Mascots‘ .

Tagged as:

Leave a Response