Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

KNZB publiceert (voorlopige) ranglijsten voor NK’s

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBVandaag zijn op de site van de KNZB de voorlopige ranglijsten gepubliceerd voor de Open Nederlandse Kampioenschappen en de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Bij de NJK mogen nu in iedere leeftijd en op iedere slag minimaal 16 zwemmers aan de start verschijnen. Daarbij direct opgemerkt dat er ook een afstand is waarbij er blijkbaar geen 16 zwemmers geweest zijn die de afstand hebben gezwommen in een 50m bad. Bij de junioren 2 staan er maar 9 namen op de lijst van de 200m vlinderslag. Daardoor is het verschil tussen de nummer 1 van de plaatsingslijst (Wendy Bex) en de nummer 9 (Danae Kreuwel) maar liefst 46 seconden. En dat terwijl geen van beide dames de limiet van 2.43.31 heeft gehaald.
Overigens is deze ranglijst zoals duidelijk aangegeven nog een voorlopige lijst, de definitieve versie wordt maandag pas gepubliceerd. Uiteraard volledig terecht, aangezien er komend weekend bijvoorbeeld nog kring kampioenschappen zijn in Brabant en de uitslagen van de kampioenschappen van vorig weekend ook nog niet zijn verwerkt.
Bij de ONK kan er bij de jeugd ook ingeschreven worden met tijden uit de ranglijst. Daarbij is er in tegenstelling tot de NWK en de NK sprint voor gekozen om de jeugd 1 en 2 samen te voegen in de ranglijst. Hierdoor het is aantal jeugd 1 zwemmers wat zich volgens de voorlopige ranglijsten weet te plaatsen voor het ONK zeer beperkt : bij de jongens geen een, bij de meisjes 10 starts. Meest opvallende afstand qua plaatsing op basis van de ranglijst is wederom de 200m vlinderslag bij de meisjes. Op dit moment heeft alleen Merle Verkijk met haar 2.23.90 van eind februari voldaan aan de gestelde 2.28.04 (jeugd 2) of 2.28.52 (jeugd 1).

Ranglijst meisjes junioren 1
Ranglijst meisjes junioren 2
Ranglijst meisjes junioren 3
Rangljst jongens junioren 1
Ranglijst jongens junioren 2
Ranglijst jongens junioren 3
Ranglijst jongens junioren 4

Ranglijst meisjes jeugd
Ranglijst jongens jeugd

Tagged as: , ,

5 Comments

 1. Mooi dat er al lijsten zijn!
  Maar; hoe gaat men nu om met de zwemmers die limieten op 25m hebben gezwommen?
  Die hebben zowieso recht om te starten…

  Voorstel: deze ook in de lijsten te verwerken, want als er meer dan 16 zijn met limiet, is er geen startmogelijkheid voor de “rode”zwemmers…
  Met de huidige lijst wordt er wel “valse hoop”gegeven aan zwemmers die nu denken dat ze mee mogen doen.

 2. Of de 16 mogen gewoon starten en de 25m-badlimietzwemmers worden daarna ook nog toegevoegd.

  Ik heb me er nog niet in verdiept. Hoe moet je inschrijven als je top 16 bent, maar ook de kort-badlimiet hebt?

 3. lijkt mij meest logisch:

  1. limieten LB
  2. limieten KB
  3. tot 16 aangevuld met ranglijst LB

 4. @klaas: 1 en 2 juist. Bij 3 is het volgens mij de bedoeling dat er kan worden aangevuld met iedereen die top 8/16 LB is. Er kunnen dus meer dan 8/16 deelnemers inschrijven.
  De serie-indeling volgt hetzelfde 1-2-3-schema.

  Ik ben blij dat ik geen wedstrijdsecretariaat ben. Het is al bijna 12.00 uur en ik heb al meermalen vruchteloos geF5t.

 5. Je meld top8/16. is ergens gepubliceerd hoe dat precies per programmaonderdeel is geregeld?

Leave a Response