Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

KNZB wil half april duidelijkheid over EK

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBHet is alom bekend dat de LEN grote problemen heeft om de Europese Kampioenschappen kortebaan komende november onder te brengen. Nu heeft de KNZB zich op verzoek van de LEN kandidaat gesteld, maar tot een beslissing is het nog niet gekomen. Grootste struikelblok is het feit dat de LEN als sponsor een energiemaatschappij heeft (EDF) en de KNZB contracten heeft met E.ON. Aanleiding voor het AD om het een en ander eens na te vragen en in een artikel te zetten.

EINDHOVEN – De zwembond KNZB wil half april duidelijkheid van de Europese zwembond LEN over de organisatie van de Europese kampioenschappen kortebaan. De KNZB heeft zich bereid verklaard het toernooi in november in Eindhoven te houden, maar er zijn problemen ontstaan over de sponsoring.

,,De LEN heeft een exclusief contract afgesloten met de energiemaatschappij EDF, maar wij worden met EON ook gesponsord door een bedrijf uit deze sector. Zonder steun van EON beginnen we er niet aan, dus de LEN moet dit nu op te lossen”, legde KNZB-voorzitter Erik van Heijningen zaterdag uit bij de presentatie van het boek van zwemcoach Jacco Verhaeren.

De bond wacht al enige tijd op groen licht. De organisatie is inmiddels ook al in gang gezet. Van Heijningen: ,,We zijn er klaar voor en de mensen in Eindhoven zijn enthousiast, maar we kunnen de hotels bijvoorbeeld nu nog geen duidelijkheid geven. We willen daarom ook niet langer meer wachten. Als we het doen willen we een mooi toernooi organiseren en dat heeft ook tijd nodig. Op 14 april hebben een bestuursvergadering en dan moeten we weten waar we staan.”

Van Heijningen is zelf vice-voorzitter van de LEN, maar het is hem niet gelukt de zaak te versnellen. ,,Ik ben hier zeker niet gelukkig mee, maar de directeur en voorzitter van de LEN moeten dit samen oplossen. Er zijn ook geen andere kandidaten om het toernooi te organiseren.” (ANP)

Tagged as:

Leave a Response