Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Halsall langzamer dan Ranomi

Email dit bericht Print dit bericht

britishswimmingTijdens de Britse kampioenschappen, tevens kwalificatie wedstrijden voor de Europese kampioenschappen en de Commonwealth Games in Delhi in oktober, heeft Fancesca Halsall de 50m vrijeslag gewonnen in 24.77. Daarmee komt ze op de 2e plaats van de wereldranglijst te staan van dit jaar, maar staat ze nog altijd een kleine 4 tienden achter op Ranomi Kromowidjojo die vorige week 24.40 neerzette bij de Amsterdam Swimcup. Op de 100m rugslag bij de heren was er een absolute toptijd te noteren voor Liam Tancock. De man die voorheen eigenlijk alleen de 50m vol wist te houden kwam nu op de 100m tot 52.85 en zwom daarmee de snelste tijd ooit in textiel. Het wereldrecord van voor de snelle pakken stond op naam van Aaron Peirsol met 52.99, gezwommen vlak voor de LZR in februari 2008 op de markt kwam. We zullen moeten wachten tot de Amerikaanse trials en de EK komende zomer om te weten wat de tijd van Tancock precies waard is, maar na zijn 48.80 op de 100m vrijeslag een paar dagen geleden is wel duidelijk dat er duidelijk opgepast moet worden voor hem.
Op de 200m rugslag bij de dames was er 2.06.79 voor Elizabeth Simmonds, een tijd die voor de snelle pakken alleen door legende Krisztina Egerszegi gezwommen was. James Goddard won de 200m wissel in 1.57.76, maar net boven zijn eigen Britse record van 1.57.12 gezwommen in 2009. Op de 400m vrijeslag bij de dames was er 4.05.50 voor Rebecca Adlington, helaas moest Joanne Jackson verstek laten gaan in verband met een astma aanval. De 100m vlinderslag bij de heren was een prooi voor Michael Rock in 52.66, de 100m schoolslag bij de dames voor de eerste donkere zwemster die zich voor Engeland heet geplaatst voor een internationaal toernooi. Achieng Ajulu-Bushell won overtuigend in 1.08.51 voor Kate Haywood in 1.09.56.

Alle uitslagen vind je op de site van British Swimming

Tagged as: ,

Leave a Response