Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Bousquet kan het ook zonder snel pak (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Frederick Bousquet

Frederick Bousquet

Op dit moment zijn er in een groot aantal landen Nationale kampioenschappen bezig. Zo zijn de Japanners druk bezig met hun kampioenschappen, waar Kitajima op de 50m schoolslag de snelste tijd van 27.30 zwom in de series om vervolgens in de finale te verliezen van Ryo Tateishi. Dezelfde volgorde was er ook op de 100m met 59.84 voor Tateishi en 59.91 voor Kitajima. Op de 200m was er een derde titel voor Tateishi in 2.09.21, Kitajima haalde daarop het podium niet.

In Italiƫ was het Federica Pellegrini die weer eens haar klasse toonde. Met 4.04.30 en 1.56.23 op respectievelijk de 400 en 200m vrijeslag was ze een klasse apart. Op de 200m zijn alleen Laure Manaudou en Annika Lurz ooit sneller geweest in textiel, zij kwamen in het verleden tot 1.55.23 en 1.55.68. Heel veel meer viel er nog niet te vieren in Riccione met slechts een handvol kwalificaties voor de EK in Budapest.

Roland Schoeman zette in Zuid-Afrika goede tijden neer op de 50m vlinderslag (23.58) en de 50m vrijeslag (22.04). Maar in Frankrijk liet Fred Bousquet zien dat het nog wel harder kan op die laatste afstand. In de finale van de 50m vrijeslag aldaar kwam hij tot 21.71, slechts 0.07 boven het ‘textiel wereldrecord’ van Alexander Popov en de 3e tijd in textiel allertijden. Alleen Popov en de reeds genoemde Roland Schoeman (21.69) waren ooit sneller in textiel.

Meest opvallende nieuwkomer in Frankrijk is Yannick Angel. Deze 17-jarige zwemmer was vorig jaar bij de EJK de grote winnaar en toonde nu direct aan met de heren mee te kunnen. Met 1.46.35 op de 200vrij zette hij zich direct op plaats 1 op de wereldranglijst van 2010 en was hij sneller dan bijvoorbeeld Michael Phelps op die leeftijd. Enige die in het verleden nog iets sneller was op 17-jarige leeftijd ? Ian Thorpe.

Tagged as: , , ,

Leave a Response