Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Super toegift voor Manon Minneboo en Tamara van Vliet

Email dit bericht Print dit bericht

Manon Minneboo

Manon Minneboo

Na het laatste officiele finale nummer van de Amsterdam Swimcup werd er nog een aparte time-trial gezwommen. Dit was de afgelopen dagen reeds vaker gedaan om snelle jeugd zwemmers de kans te geven alsnog te voldoen aan EJK of Youth Olympics limieten. Vandaag was het de beurt aan de meiden op de 50m vrijeslag om hier een gooi naar te doen en dat lukte. Manon Minneboo zwom met 26.21 een limiet voor de Youth Olympics (limiet 26.32) en Tamara van Vliet wist met 26.62 de limiet voor de EJK te slechten. Daarvoor had ze 26.64 nodig, precies genoeg dus. Helaas was er voor Chantal Senden net geen limiet voor Singapore, met 26.45 bleef zij er 0.12 boven.
Dankzij de limiet van Manon bestaat de theoretisch ploeg voor Singapore nu uit Sharon van Rouwendaal, Dion Dreessens en Manon Minneboo. Of Sharon richting Singapore zal gaan is nog even afwachten, mogelijk dat ze toegevoegd wordt aan de ploeg voor de EK in Boedapest. De begeleiding in het Verre Oosten zal in ieder geval gedaan worden door Patrick Pearson, per 1 april trainer van het RTC in Eindhoven.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. het was zelfs 26.21 volgens de livetiming.

  2. Dankje Tom, is aangepast

Leave a Response