Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Spetterend slot van finalesessie met 3 EJK limieten op 100rug

Email dit bericht Print dit bericht

Amsterdam SwimcupVanochtend kwamen Kira Toussaint, Silvia Dik en Annemarie Worst nog minder dan 2 tienden tekort voor de EJK limiet op de 100m rugslag van 1.05.11. En omdat er geen B-finale op het programma stond voor deze afstand leek het erop dat de dames pas in juni een volgende en laatste kans zouden hebben. Speciale omstandigheden vragen echter om speciale oplossingen en dus werd er vanavond na de laatste finale een time-trial gezwommen tussen deze 3 dames met toevoeging van Monique van der Struik en Mirthe Lanfermeijer. En waar het in de ochtend net niet lukte voor de 3 dames, lukte het vanavond wel, voor alle 3!. Met 1.03.94 zwom Silvia Dik naar een nieuw Nederlands record voor 15 jarigen en uiteraard een dik limiet voor de EJK. Het oude record stond op naam van supertalent Noami van der Woerd uit 1992 met 1.04.59, daar ging dus dik een halve seconde vanaf.
Een kleine seconde achter haar had Kira Toussaint moeite om een keiharde opening op de eerste 50m goed naar huis te brengen. Na vervolgens een paar angstige momenten omdat er een backuptijd nodig was, bleek zij met 1.04.71 toch ook geslaagd in de missie voor Helsinki. En Annemarie Worst, die haar race heel anders indeelde en bijna een seconde langzamer opende dan Silvia en Kira, wist vlak achter Kira met 1.04.76 ook onder de benodigde 1.05.11 te blijven.
Gelukkig is het bij de EJK tegenwoordig ook mogelijk om maximaal 4 deelnemers op een afstand in te schrijven en dus kunnen alle drie de dames hun koffer gaan inpakken. Zij starten komende zomer op de EJK in Helsinki. Een ongekende luxe voor het Nederlandse zwemmen waarin de rugslag jaren het stiefkindje van de wisselslagestafettes was.

De tijden van de dames :
Silvia Dik 1.03.94 (31.02 – 32.92)
Kira Toussaint 1.04.71 (31.03 – 33.68)
Annemarie Worst 1.04.76 (31.92 – 32.84)

Tagged as: ,

Leave a Response