Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Skippy is back!

Email dit bericht Print dit bericht

Swimming Australia12 jaar geleden won hij de 100m vlinderslag titel bij de Commonwealth games. 2 jaar later was er brons op diezelfde afstand tijdens de Olympische Spelen van Sydney, gevolgd door goud op de 50m vlinderslag tijdens de WK in Fukuoka. Die race won hij in zijn persoonlijke toptijd van 23.44, 12 jaar later stopte de klok bij de Australische kampioenschappen op 23.46. Skippy is back!
In de afgelopen maanden is Geoff maar liefst 30(!) kilo kwijtgeraakt en mede daardoor is hij weer in de vorm die hij had aan het begin van deze eeuw. De 31e jarige zwemmer heeft net als Leisel Jones nooit gezwommen in een plastic pak en kan zijn prestatie dus het beste vergelijken met die van hemzelf… 9 jaar geleden…

Geoff Huegill

Geoff Huegill

Aan de andere kant van het spectrum stond op dag 3 van de Australische kampioenschappen wederom de 14 jarige Yolane Kukla, pas 14 jaar. Helaas voor haar vandaag echter in een iets minder leuk daglicht, haar 2e titel ging aan haar neus voorbij door een diskwalificatie. In de finale van de 100m vrijeslag tikte ze wel als snelste aan in 54.50, maar een valse start betekende dat die tijd niet in de boeken zal komen. Daardoor ging de titel naar Emily Seebohm (54.70) voor Alicia Coutts (54.86) en Alice Mills (55.32). Aangezien Yolana zich al wel (via haar titel gisteren op de 50vlinder) heeft geplaatst voor de Commonwealth Games zal haar plaats in de 4x100vrij waarschijnlijk niet in gevaar zijn door haar diskwalificatie.

Alle uitslagen

Tagged as:

Leave a Response