Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo klasse apart op 100vrij (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo

Op het koningsnummer, de 100m vrijeslag, bij de dames was Ranomi Kromowidjojo zoals verwacht een klasse apart. Bij afwezigheid van Marleen Veldhuis is er in Nederland niemand die ook maar in haar buurt kan komen/blijven en dus won ze met overmacht de finale van de Amsterdam Swimcup. Veel belangrijker dan die overwinning was echter de tijd waarin ze dat voor elkaar kreeg. Met 53.44 was ze een halve seconde sneller dan in december bij de Swimcup in Eindhoven en vestigde ze haar naam dik bovenaan de wereldrangslijst van 2010. Natuurlijk leven we pas in maart, maar de voorsprong op de nummer 2 (Dana Vollmer, USA) is wel indrukwekkend : 53.44 tegen 54.30. Femke Heemkerk kwam met haar 54.44 op plaats 3 terecht, nog voor Francesca Halsall (54.52 in februari). Na afloop vertelde Ranomi dat ze tijdens de EK in Boedapest een 52er wil gaan zwemmen, wat dan voldoende moet zijn voor het goud.

Achter Ranomi en Femke waren het Inge Dekker (54.98) en Ilse Kraaijeveld (55.33) die zich hoogst waarschijnlijk de estafette in zwommen. Saskia de Jonge (55.86 al winnares van de B-finale) en Elise Bouwens (55.95) zijn mogelijke reserves voor die estafette waar uiteraard ook Hinkelien Schreuder nog voor beschikbaar zal zijn.

Op de 50m schoolslag bij de heren waren er wederom EK limiettijden voor Lennart Stekelenburg en Robin van Aggele. Met 27.82 en 27.90 waren ze wel iets langzamer dan in de series, maar zwommen ze beiden nog wel onder de gewenste 27.95.

De 50vrij bij de heren werd gewonnen door Fabien Gilot (22.55), voor Stefan Nystrand (22.67) en Alain Bernard (22.76). Die laatste 2 hieronder naast elkaar in een opname van Rick Beerendonk.

Alle uitslagen op de live timing pagina van de Amsterdam Swimcup

Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response