Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Patrick Pearson (tijdelijk) trainer RTC-Eindhoven

Email dit bericht Print dit bericht
Patrick Pearson

Patrick Pearson

Met ingang van 1 april aanstaande neemt Patrick Pearson de taken van Jeanet Mulder over als trainer van de RTC-groep bij Eiffel Swimmers NZE. Mulder gaat per die datum met zwangerschapsverlof.
Pearson is geen onbekende binnen de zwemsport. Hij begon zijn loopbaan bij ZV Westland Dijkglas in 2001, waar hij drie jaar later tot hoofdtrainer werd benoemd. Die functie bekleedde hij ruim vier jaar. In september 2008 werd hij aangesteld als hoofdtrainer bij MAXX Swim Academy, een stichting voor getalenteerde sporters uit regio Den Haag en Zuid-Holland Noord

Zwemmers, die mede dankzij Patrick Pearson topprestaties leverden zijn o.a. Maaike Waaijer EJK 2006 (800 vrij), Bryan Mannaart op paar tienden na EJK 2009 (800 vrij) en Philippe Rivard onder EYOF-limieten 2009 (200 en 400 wisselslag). Maaike Waaijer maakt inmiddels deel uit van het NTC Eindhoven bij Marcel Wouda en Philippe Rivard traint bij het RTC in Amsterdam bij Hans Elzerman en Sjoerd Post.

Het omgaan met jonge zwemmers gaat de aanstaande RTC-coach goed af. Hij gaf in het afgelopen jaar training aan WVZ-toppers als Joelle Scheps, Merle Verkijk, Marciano Lynch, Niek Pereboom en Leonie van Noort (de Zijl-LGB), Nederlands Kampioene Jeugd en recordhoudster 5000m vrije slag.

Patrick Pearson is de afgelopen jaren betrokken geweest bij begeleiding van EJK en EK open water. Begin dit jaar reisde hij naar Zuid-Amerika om Linsy Heister te coachen bij twee World Cup Open Water wedstrijden. Daarnaast deed hij veel ervaring op als trainer bij hoogtestages in Sierra Nevada met lange afstanders van het RTC Eindhoven.

In augustus gaat Patrick Pearson als coach mee met het team, dat zich kwalificeert voor de Jeugd Olympische Spelen in Singapore

Voor de mensen die Patrick volgen op Twitter was zijn overgang naar Eindhoven niet echt meer een verrassing. Het feit dat hij met veel plezier meldde dat hij een appartement gevonden had in Eindhoven, maakte al duidelijk dat een overgang naar Eindhoven er aan zat te komen.
Wat er na de zwangerschap van Jeanet gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Mogelijk dat Jeanet ervoor kiest niet meer full-time terug aan de slag te gaan, waarbij een langer verblijf van Patrick een optie kan zijn.

Tagged as:

Leave a Response