Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Mike Marissen vanavond op herhaling

Email dit bericht Print dit bericht

Mike Marissen

Mike Marissen

Op de 200m wisselslag bij de heren was het Bram Dekker die zich als snelste plaatste voor de finale van vanavond. Waar andere afstanden zeer sterk bezet zijn, lijkt deze afstand een van de mindere bezettingen te kennen. Een geluk voor Mike Marissen, want daardoor wist hij zich met 2.07.20 toch voor de finale te plaatsen en dus heeft hij daarin nog een kans de EJK limiet veilig te stellen. Die staat op 2.06.56, net boven het persoonlijk record van Mike wat op 2.06.44 staat. Derde en laatste Nederlander in de finale is Devi Wolthuizen, met 2.07.68 werd hij 8e. Als Jens Bakker ook de EJK op de 200wissel in gedachte had, zal hij dat moeten doen bij de NK in juni, want met 2.09.62 werd hij 11e en dus uitgeschakeld voor de finale.

100vlinder dames : tweestrijd Inge Dekker en Sarah Sjoestroem
De finale van de 100m vlinderslag bij de dames lijkt een tweestrijd te gaan worden tussen Inge Dekker en Sarah Sjoerstroem. In de series was het Dekker die met 59.79 als enige onder de minuut bleef, maar Sarah Sjoestroem liet met 1.00.18 duidelijk niet het achterste van haar tong zien. Gevaarlijke outsider is Annika Mehlhorn die zicht met 1.01.02 als 7e voor de finale plaatste. Anika had met 57.90 een snellere inschrijftijd staan dan de 58.06 van Inge.
Voor de EJK helaas geen nieuwe limiet. Parand Zarekiani van E.ON-NZA verbeterde haarzelf wel stevig met 1.03.04 (was 1:04.50), maar zal bij de NK in juni toch nog zo’n 8 tienden harder moeten. De limiet voor de EJK staat namelijk op 1.02.29. De 1.01.43 voor de Youth Olympics bleef ver buiten bereik.

Tagged as: ,

Leave a Response