Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Limieten NK’s 2010 worden NIET aangepast

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBIn tegenstelling tot eerdere berichten zullen de reeds gepubliceerde limieten voor de Nationale (Junioren) Kampioenschappen van komende zomer niet worden aangepast. Ondanks de aanpassingen van de tijdentabel van het meerjaren selectie systeem en de koppeling van de limieten aan het MSS, zullen de limieten voor de zomerkampioenschappen 2010 ongewijzigd blijven. Navraag bij de KNZB leert dat de KNZB wil voorkomen dat er verwarring ontstaat over de limieten en dus de reeds gepubliceerde limieten gehandhaafd blijven.

Met ingang van volgend seizoen zal ieder jaar in september de MSS tijdentabel aangepast worden aan de meest recente kampioenschappen, waarna de limieten voor de N(J)K’s van het jaar daarop vastgesteld worden op het D-niveau van de tabellen. Dit betekent dat de limieten voor de NJWK het kortst voor de wedstrijd vastgesteld worden (4 maanden) en die van de Nederlands Winterkampioenschappen voor de senioren het langst van tevoren (14 maanden). Ook zal er in de toekomst waar gewenst gebruik gemaakt worden van ranglijsten om volle series te krijgen bij de N(J)K’s.

Voor wat betreft de winterkampioenschappen van december 2010, die zullen vastgesteld worden aan de hand van de tabel die in de komende weken bekend gemaakt wordt, aangezien die limieten nog niet gepubliceerd zijn. De vervangende tijden van de competitie zullen ook gekoppeld blijven aan de MSS tabellen, de tabel uit september 2010 zal dan dus gelden voor de competitie van 2010-2011. Hopelijk zal de KNZB de tabellen dan begin september publiceren zodat er bij de inschrijving van de 1e ronde in oktober ook rekening gehouden kan worden met de juiste vervangende tijden.

Tagged as: , ,

5 Comments

 1. Zijn de MSS tabellen al wel aangepast of worden die toch nog aangepast?

 2. Nee maar, weer een verrassende actie van de KNZB …… pfff
  We doen NIET wat we al MAANDEN aangekondigd hebben, want anders is heel zwemmend Nederland in verwarring ?
  Volgens mij wordt door dit soort acties juist de verwarring gezaaid !

  Het is toch veel leuker om een (iets minder) scherpe limiet te halen dan om mee te mogen zwemmen omdat je bij de 1e 8 of 16 van de jeugd (NK) of juniorenjaargang (NJK) hoort.
  Het is toch niet zo moeilijk om gewoon het D-Niveau van de nieuwe tabellen te hanteren?
  Daarmee is een start of NK of NJK echt een prestatie van de zwemmer zelf en geen cadeautje van de KNZB.

 3. ik hoop maar dat dit navragen deze keer tot verkeerde informatie heeft geleid. Dus KNZB pas die limieten gewoon aan, want dat maakt het voor iedereen leuker en makkelijker.

  Ik heb de inschrijfbestanden nog niet op de site gezien dus ik heb nog een heeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje hoop dat de limieten aangepast worden.

 4. Bij het NK en het NJK op de KNZB site, staat het volgende vermeld :-(

  De limieten voor de reguliere onderdelen, zoals deze begin dit seizoen zijn gepubliceerd, blijven gehandhaafd.

  zie http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/evenementen_en_competities/nederlandse_junioren_kampioenschappen
  http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/evenementen_en_competities/nationale_kampioenschappen

  Weinig hoop meer, maar toch maar even het publicatiemoment van de nieuwe MSS tabellen afwachten.

 5. Overigens vind ik het geen schande als je op basis van de beste 8 van Nederland mag deelnemen aan een N(J)K.

Leave a Response