Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Leisel Jones door tot Londen 2012

Email dit bericht Print dit bericht

Leisel Jones

Leisel Jones

In het afgelopen jaar heeft ze wat rustiger aan gedaan, skipte de wereldkampioenschappen in Rome en speelde openlijk met het idee om te stoppen. Maar na een periode van relatieve rust is het toch weer gaan kriebelen en dus heeft Leisel Jones besloten er weer vol voor te gaan, op naar de Olympische Spelen in Londen 2012.
Als de snelste schoolslagzwemster zonder super pak uit de geschiedenis zich weet te plaatsen voor de Olympische Spelen in 2012, dan wordt ze de eerste Australische zwemmer die aan 4 Olympische Spelen heeft meegedaan. Een leuke extra motivatie, maar het belangrijkste is dat ze zich nog steeds tot de snelste, zo niet DE snelste, schoolslagzwemsters van de wereld rekent. “I consider myself to be the fastest and I would love the opportunity to race against the guys coming up this year whether it be (Americans) Rebecca Soni or Jessica Hardy or anyone,”

“I have made the decision to go ahead and not one foot in and one foot out the door. I am both feet in the door and moving by the head.” aldus Jones, die nog 1 groot aspect in haar voordeel wist te noemen. “I think a lot of it is going to be mentally what you can do so I am hoping that I can mentally get myself past that and do really good times because all my (best) times were done in (Speedo) FS1s (in 2006). People have been dreading this year, going backwards and all that sort of stuff … whereas I am not going backwards.”


Wereldrecord 200m schoolslag – 2005


Wereldrecord 200m schoolslag – 2006

Tagged as: ,

Leave a Response