Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ilse Kraaijeveld verhuist naar Eindhoven

Email dit bericht Print dit bericht

Ilse Kraaijeveld

Ilse Kraaijeveld

Ilse Kraaijeveld stapt na de zomer over naar het Nationaal Zweminstituut in Eindhoven. De zwemster van het Leeuwarder Orca nam de beslissing tijdens de Amsterdam Swim Cup. Voorafgaand aan haar besluit trainde Kraaijveld al een week bij Jacco Verhaeren en ze zal zich samen met Ranomi Kromowidjojo in Eindhoven gaan voorbereiden op het komende EK in Boedapest. Ilse plaatste zich voor de EK door op de 100m vrijeslag als 4e Nederlandse te eindigen in 55.33. Daarmee zwom ze zich minimaal in de 4x100m vrijeslag estafette, maar er is een kans dat ze ook nog individueel mag starten aangezien er van ieder land 4 zwemmers per afstand ingeschreven mogen worden. Daarvan mogen er dan wel maar 2 door naar een eventuele halve finale.

Orca-trainer Henri Koek, die een succesvol talentenprogramma runt, stuurde al enige tijd aan op de overstap. Volgens Koek kan zijn pupil zich in Eindhoven ontwikkelen tot een internationale zwemtopper. Vooral de omstandigheden die in het Nationaal Zweminstituut nagenoeg optimaal zijn zouden kunnen bijdragen aan een verdere ontwikkeling van Ilse.
Kraaijeveld, die haar zwemcarrière begon bij De Granaet, beleefde in december 2009 haar internationale debuut tijdens het EK in Istanbul.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response