Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Estafetteteam Nayade studenten sportploeg 2009

Email dit bericht Print dit bericht

NayadeOp maandag 29 maart is het heren estafetteteam van Nayade uitgeroepen tot studenten sportploeg van 2009. Op de avond georganiseerd door de ESSF (Eindhovense Studenten Sport Federatie) werden prijzen uitgereikt aan de beste mannelijke en vrouwelijke sporter en voor de beste sportploeg over het jaar 2009 uit de regio Eindhoven. Bij de mannen was Joeri Verlinden genomineerd maar moest in de verkiezing een roeier voorlaten. Bij de vrouwen was het Ranomi Kromowidjojo die genomineerd was en won. Haar lijst over 2009 is natuurlijk waanzinnig en daar kon ook de jury niet omheen. Ranomi liet Josje van Houwelingen van Nayade achter zich. Natuurlijk mocht er die avond niet over verliezers worden gesproken want alle genomineerden zijn immers al grote winnaars over 2009.

Het heren estafetteteam van Nayade dankt zijn prijs aan een vrijwel ongeslagen reeks. In 2009 pakten zij bijna alle titels in het studentencircuit en verbeterden zij tot drie maal een Nederlands Studenten Record. Op zowel de wisselslag afstanden als op de vrije slag afstanden lieten zij iedereen achter zich. Het team bestaande uit Peter van Heukelem, Kevin Hondsmerk, Ruud van Bommel, Rik op het Veld, Jeroen Leuverink en Tom Lommers kent zijn kracht in de breedte en de aanbod van verschillende slagspecialiteiten. Tijdens de uitreikingen was Marcel Wouda de hoofdgast. Hij was uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen. Hij begon te vertellen over zijn leven als zwemmer waarin hij diverse keuzes moest maken en daarmee successen boekte. Een mooie noot die hij daarbij ook aan de vertegenwoordigers van de TU/e en Fontys stelde; probeer talenten en topsporters de ruimte te geven om juiste keuzes te maken.

De avond werd afgesloten met de coverband Dexter onder het genot van een drankje.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. Leuk hoe het studentenzwemmen leeft in Nederland.
    Ik kreeg zojuist het bericht dat de ongeslagen reeks van Nayade in 2009 niet helemaal ongeslagen was.
    Bij de wedstrijd in Amsterdam werd de ‘sterrenploeg’ van Nayade namelijk gediskwalificeerd op de 4x100m wisselslag.

  2. Klopt, officieel is het een diskwalificatie. De race was echter opgenomen op video en daarop is duidelijk te zien dat de overnames allemaal veilig waren, vandaar dat we onszelf nog ongeslagen noemen 😀
    Zie voor het filmpje: http://vimeo.com/3224363

Leave a Response