Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK limiet Femke Heemskerk

Email dit bericht Print dit bericht

Femke Heemskerk

Femke Heemskerk

De series van de 100m vrijeslag lieten direct weer vuurwerk zien. Zo wist Femke Heemskerk haar 3e EK limiet veilig te stellen door met 54.57 de snelste serietijd te zwemmen en onder de EK limiet van 54.69 te blijven. Na de toch wat mislukte 200m vrijeslag van donderdag is haar missie dus toch geslaagd. In de finale zal ze wel stevig wat concurrentie kunnen verwachten, onder andere van Ranomi Kromowidjojo. Die zwom vanochtend met 54.80 de 2e tijd, maar heeft al 53.31 als snelste tijd achter haar naam staan (wel in een LZR gezwommen uiteraard). Ook Inge Dekker plaatste zich voor de finale van vanochtend, ze werd 4e in de series met 55.29, nog voor Ilse Kraaijeveld (6e in 55.54) en Elise Bouwens (8e in 56.38). In de B-finale komen we nog 3 Nederlandse dames tegen, te weten Maud van de Meer en Saskia de Jonge (gedeeld 9e in 56.67) en Hinkelien Schreuder (12e in 56.86). Rieneke Terink zal moeten hopen op een afzegging, want met 57.03 staat zij 1e reserve.

Bij de jongere leeftijden geen limieten voor EJK of Youth Olympics te noteren, toch wel wat teleurstellend gezien de inschrijftijden van de meiden. Femke Leenstra, als snelste jeugdzwemster ingeschreven met 57.97, kwam nu slechts tot 58.92. Van Orca is echter bekend dat zij gewoon doorgetraind hebben de afgelopen weken en dus moet Femke in juni bij de NK in staat geacht worden om een aanval te doen op de 57.68 die nodig is voor Helsinki. Chantal Senden (1993) wist haar PR wel iets aan te scherpen tot 57.55, maar bleef daarmee nog 4 tienden verwijderd van de 57.17 die nodig was voor Singapore.

Tagged as: , ,

Leave a Response