Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK kortebaan vrijwel zeker naar Eindhoven

Email dit bericht Print dit bericht

lenVan 25 tot en met 28 november 2010 staat de Europese Kampioenschappen Kortebaan op de kalender van de LEN. Daarbij wordt vermeld dat de locatie nog TBD is : To Be Decided. Vrijwel zeker wordt dat echter in Eindhoven, in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. In een interview voor zwemsport.tv heeft bondscoach Jacco Verhaeren reeds laten weten dat hij de kans 90% acht dat het toernooi in Eindhoven gezwommen zal worden. Die laatste 10% gaat daarbij niet eens over de kans of het niet door gaat maar meer over de onderhandeling over hoeveel geld de organisatie ontvangt van de LEN voor het organiseren van het toernooi.

Als alles doorgaat is de EK kortebaan het tweede Europees kampioenschap wat in Eindhoven gezwommen gaat worden, na de EK langebaan van 2008. Om te zorgen dat Nederland bij het toernooi in eigen land ruim vertegenwoordigd zou zijn waren de limieten in 2008 iets makkelijker te halen dan die in andere jaren. Dat zelfde zal het geval zijn voor de EK kortebaan van 2010, waarbij Verhaeren wel opmerkt dat het wel een Euroepees Kampioenschap blijft en er dus nog steeds hard gezwommen zal moeten worden voor een limiet.

Die limieten zullen binnen nu en 2 weken bekend worden, waarbij er mogelijkheden zullen zijn om je te kwalificeren op de 50m baan (bijvoorbeeld al bij de Swimcup in Amsterdam) of op de 25m baan, onder andere bij een aparte EK limietwedstrijd de dag na de Amsterdam Swimcup. Meer informatie over die wedstrijd volgt op korte termijn.

Tagged as: , ,

Leave a Response