Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De Dolfijn neemt voorschot op kampioenschap

Email dit bericht Print dit bericht

De DolfijnMet alleen de slotwedstrijd in het weekend van 10 en 11 april nog voor de boeg, heeft de Dolfijn vast een voorschot genomen op het volgende kampioenschap in de E.ON Nationale Zwemcompetitie. Met een (officieuze) score van 6039.87 bleven zij ook in de 4e ronde de ploeg van AZ&PC voor, waardoor ze met het maximale aantal van 60 punten naar de finale ronde gaan. Tijdens die finale zijn er nog dubbele punten te behalen (30 ipv 15 voor de winnaar), maar met een voorsprong van 7 punten op naaste belager AZ&PC kan het kampioenschap de ploeg uit Amsterdam bijna niet meer ontgaan.

De tussenstand na 4 ronden (de top 8 zwemt de finalewedstrijd) :
1. De Dolfijn – 60pnt
2. AZ&PC – 53pnt
3. DWK – 51pnt
4. Eiffel Swimmers PSV – 47pnt
5. WVZ – 46pnt
6. Trivia – 39pnt
7. De Dinkel – 35pnt
8. De Columbiaan – 32pnt
9. WZ&PC Purmerend – 32pnt
10. Orca – 22pnt
11. DAW-FINENZO – 20pnt
12. ZPC Bikkel Hoogeveen – 18pnt
13. Vlaardingen – 11pnt
14. Zeester-Meerval – 10pnt
15. LZ 1886 – 4pnt

Opvallend is het super kleine verschil tussen de nummer 8 en nummer 9, De Columbiaan en WZ&PC Purmerend. In de puntentelling op basis van tijden, waarmee de ranglijst van de top 8 wordt bepaald wist De Columbiaan in de laatste ronde WZ&PC Purmerend nog net in te halen. Hun totaalscores : 26179.25 tegen 26179.88. Daardoor mag De Columbiaan mee doen met de slotwedstrijd en zit het competitie seizoen voor WZ&PC er op. (Uiteraard is dit nog onder voorbehoud aangezien de officiƫle punten nog niet bekend zijn).

Voor ZPC Bikkel Hoogeveen, Vlaardingen en Zeester-Meerval geldt dat zij zich via de promotie-degradatie wedstrijd tegen Oceanus, OZ&PC en Hellas/Glana mogen gaan proberen te handhaven in de hoofdklasse. Voor LZ1886 valt na 3 jaar hoofdklasse het doek, zij degraderen rechtstreeks naar de A-competitie. Hun plek wordt ingenomen door de kampioen van de A-competitie : Stadskanaal.

Tagged as: ,

2 Comments

  1. Ook de nummer 12; Hoogeveen zal moeten uitkomen in de promotie/dergadatiewedstrijd, evenals de nummer 4 uit de A-klasse: Hellas/Glana

  2. @Carl : Je hebt helemaal gelijk. Aangepast in het artikel

Leave a Response