Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Bastiaan Lijesen naar EK Boedapest (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Bastiaan Lijesen

Bastiaan Lijesen

Bastiaan Lijesen heeft vanochtend tijdens de series van de 50m rugslag ruimschoots voldaan aan de limiet voor de Europese Kampioenschappen in Boedapest. Met 25.21 haalde hij maar liefst bijna 7 tienden van zijn persoonlijk record uit november 2009 en dook hij ruim onder de door de KNZB gestelde limiettijd van 25.52. Een absolute topprestatie voor Bastiaan. Met zijn tijd plaatste hij zich verder nog als 2e voor de finale van vanmiddag, achter de Fransman Camille Lacourt die met 25.00 een Sloterparkbadrecord zwom. Dat record stond op naam van Nick Driebergen met 25.29, vorig jaar gezwommen tijdens de Swimcup. Voor Nick was er vanochtend een 3e tijd met 25.51, dus ook onder de EK limiet. Jan Kersten is de nummer 8 uit de series en mag vanavond dus ook aantreden in de finale. Hij kwam vanochtend tot 27.18.


Met dank aan Rick Beerendonk

Op de 200m wisselslag was er voor Sharon van Rouwendaal wederom een limiet voor de Youth Olympics. Met 2.18.09 bleef ze ruim binnen de benodigde 2.19.97. Of Sharon echter naar Singapore gaat is nog maar de vraag, want er is goede kans dat ze meegenomen wordt naar de EK in Boedapest.
Mogelijk krijgt Sharon in Boedapest dan gezelschap van Lieke Verouden. Die kwam vanochtend in de series van de 200m wisselslag al aardig in de buurt van de 2.14.92 die nodig is om naar het EK te mogen. Met 2.16.44 gaat zij als 2e door naar de finale vanavond, alleen Sophie de Ronchi was met 2.15.80 nog net iets sneller. De Ronchi zwom met die tijd wederom een baanrecord uit de boeken, want dat record stond sinds vorig jaar op naam van Lona Kroese met 2.16.91. Lona haalde vanochtend net de finale met 2.21.74, de 8e tijd. Ook Joelle Scheps (5e in 2.21.03) en Lisa Dreesens (7e in 2.21.56) zien we vanavond terug, Chiara Boggiatto werd verrassend uitgeschakeld. Met 2.22.83 werd zij slechts 12e.

Zeer opvallend was verder de splittijd van Kira Toussaint op de eerste 50m van de 200m wisselslag. In de roes van haar EJK limiet op de 100rug van gisteren werd er een poging ondernomen om direct de EJK limiet op de 50vlinder veilig te stellen. En waar dit soort acties meestal mislukken wist Kira het wel voor elkaar te krijgen. Met 28.22 bleef ze keurig binnen de limiet van 28.36 en dus heeft ze nu reeds 2 limieten voor de EJK op zak.

Tagged as: , ,

Leave a Response