Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Alain Bernard naar Amsterdam Swim Cup

Email dit bericht Print dit bericht

Amsterdam SwimcupOlympisch kampioen en Europees recordhouder 100 meter vrije slag Alain Bernard voert samen met Milorad Cavic, wereldkampioen 50 meter vlinderslag 2009, de lijst aan van elitezwemmers, die zich hebben gemeld voor de Amsterdam Swim Cup, die van 25 tot en met 28 maart in het Amsterdamse Sloterparkbad zal plaats vinden. Bij de vrouwen is Sarah Sjöström de grote concurrent van de Nederlandse toppers Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo. De Zweedse is heersend Europees en Wereldkampioene op de 100 meter vlinderslag en houdster van het wereldrecord op deze afstand.

De komst van deze toppers werd vandaag bekend na sluiting van de inschrijfdeadline. De Amsterdam Swim Cup 2010 wordt daarmee een absoluut topevenement. Naast de deelname van bovengenoemde wereldtoppers blijkt dat uit de inschrijving van ruim 200 buitenlandse zwemmers uit meer dan dertig landen.

Verder doet de volledige Nederlandse top uiteraard mee in Amsterdam, want de wedstrijd geldt als laatste kwalificatiemogelijkheid voor de EK in Boedapest (9 t/m 15 augustus) en de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (16 t/m 24 augustus). De Amsterdam Swim Cup is daarnaast de eerste kwalificatieronde voor de Europese Jeugdkampioenschappen in Helsinki (14 t/m 18 juli 2010).

Door het sterke deelnemersveld is er op diverse nummers sprake van EK-niveau. Naast de wereldtoppers als Bernard, Cavic en Sjöström komen veel (ex) Europese kampioenen van de laatste jaren naar Amsterdam. De voorlopige startlijsten kunt u vanaf maandag vinden op www.amsterdamswimcup.nl.

De Amsterdam Swim Cup kan overigens beschouwd worden één van de eerste wereldwijde evenementen van 2010 waarbij gezwommen wordt onder de nieuwe FINA-kledingregels.

Kaarten voor dit spectaculaire evenement kunt u bestellen via www.amsterdamswimcup.nl. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang dus wees er snel bij!

Tagged as:

Leave a Response