Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

14-jarige Yolane Kukla Australisch kampioen

Email dit bericht Print dit bericht

Yolana Kulka

Yolana Kulka

In Sydney zijn op dit moment de Australische kampioenschappen bezig. Deze wedstrijden gelden als kwalificatie voor de Commonwealth Games en zijn eigenlijk de eerste belangrijke wedstrijden voor de Aussies sinds de Olympische Spelen van Beijing. Op de eerste dag waren er maar weinig verrassingen te noteren, of het moest de 200vrij bij de dames zijn waar Blair Evans met 1:57.38 de titel greep, voor Olympische estafette zwemmers Bronte Barratt (1:57.46), Kyle Palmer (1:57.69) en 3-voudig Olympisch kampioen Stephanie Rice (1:58.13).Kukla

De tweede finale dag gaf echter wel een grote verrassing op de 50m vlinderslag. De pas 14 (!) jarige Yolana Kukla won die afstand in 25.92 en hield daarbij Wereldkampioen Marieke Guehrer (26.28) en Emily Seebomn (26.47) ruim achter zich. Met die titel werd ze de jongste Australisch kampioen ooit. Haar geheim ? Onder andere net als bijvoorbeeld Ian Thorpe : grote handen en voeten.

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van Swimming Australia

Tagged as:

1 Comment

  1. Op dit youtube kanaal http://www.youtube.com/user/j4ygr4y staan veel races van woensdag waaronder de 50 vlinderslag van kukla

Leave a Response