Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Toch nog snelle pakken….

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingMet alle verschillende typen wedstrijden in Amerika komen ook allerlei verschillende regels. Zo heeft de Amerikaanse bond wel direct de FINA reglementen over genomen en dus kunnen Amerikaanse records alleen nog maar gezwommen worden in 2010-goedgekeurde badkleding. Daar tegenover staat dan weer het Amerikaanse Masters zwemmen, welke de high-tech pakken nog toestaat tot en met 31 mei. En dus maakten veel zwemmers daar nog gebruik van bij de Auburn Masters Invitational afgelopen weekend.

Een van de winnaars daar was Frederique Bousquet en hij zette op de 50yards vrijeslag een tijd neer van 18.67, zijn snelste tijd ooit. Dit was goed voor een Amerikaans masters record. Twee andere masters records kwamen op naam van Mark Gangloff die met 48.27 op de 100yards wisselslag en 52.47 op de 100yards schoolslag de oude records uit 20008 en 2009 wist te verbreken.

Tagged as:

Leave a Response