Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nog een junioren record voor Vermeulen

Email dit bericht Print dit bericht

Esmee Vermeulen

Esmee Vermeulen

Op de 3e dag van het NJK in Heerenveen waren weinig echte verrassingen te melden. In de ochtend sessie waren er maar 4 afstanden waarop de zwemmer/ster met de snelste inschrijftijd niet de titel greep, in de middag sessie waren dat er 3. Meest in het oog springende prestatie was uiteraard het Nederlands Junioren Record voor Esmee Vermeulen. Na de voor haar supersnelle 50vrij op vrijdag werd er uiteraard ook wel wat verwacht op de 100m en met 57.23 stelde Esmee zeker niet teleur. Met die tijd verbeterde ze NJK van Manon Masseurs uit 1987 (!). Manon zwom toen bij het NJK in Emmen naar de oude toptijd van 57.44.

Het enige andere record van dag 3 kwam op naam van Esmee Bos. Zij verbeterde op de 400vrij bij de meisjes junioren 3 het kampioenschapsrecord met haar winnende 5.04.09. Dat record was tot voor vandaag in handen van Hinkelien Schreuder die in 1998 tot 5.06.07 was gekomen.

Voor alle statistieken van het toernooi en de complete uitslag kan je kijken op de livetiming pagina van de KNZB.
Daarop ook een overzicht van alle medaillewinnaars, alle records en een link naar de foto-pagina van Kees-Jan Overbeeke

Tagged as: ,

Leave a Response