Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jaked en Adidas terug op FINA lijst

Email dit bericht Print dit bericht

FINAEr is weer een aangepaste lijst verschenen met door de FINA voor 2010 goedgekeurde badkleding. Daarop staan weer 4 kledingstukken van Adidas met de namen Hydrofoil 2 Tight (jammers voor de heren dus) en Hydrofoil 2 Suit (badpakken voor de dames). Wat de A en B types betekenen is nog onduidelijk, mede omdat er op de site van Adidas zelf nog niets te vinden is over de nieuwe versies. Hetzelfde kan gezegd worden voor de 4 nieuwe types uit de stal van Jaked. De J05 (Maxxis), J07 (Shark), J09 (Soft) en J11 (Water zero) zijn de nieuwe types die op de lijst van de FINA staan. Het is dus nog even afwachten in welke richting gedacht moet worden voor deze nieuwe typen. Alle 4 zijn ze overigens in badpak voor de dames en jammer voor de heren te krijgen.

Nog een opvallend detail in de lijst is de extra vermelding bij de Speedo FS Pro. Blijkbaar is daar een Amerikaanse en Japanse versie van beschikbaar die goedgekeurd zijn. Vraag is daarbij : zijn er ook niet goedgekeurde varianten ? En zijn die te herkennen ?

Nieuwkomers op de lijst zijn Yamamoto, VA Project Co. Lt., Miyata Corp (niet echt bekend in Nederland) en badkleding van Turbo, Okea en Maru (wel in Nederland verkrijgbaar).

De volledige lijst, officieel gedateerd 4 januari, maar uitgebracht op 1 februari, is hier te downloaden.

Tagged as: , , ,

Leave a Response